No t’agraden aquestes notícies? Canvia-les
#2050
El teu diari de referència
No t’agraden aquestes notícies? Canvia-les
Arrow
ES
Whatsapp Telegram

BENVINGUT AL FUTUR

26/09/2050

L'AIRE QUE RESPIREM ÉS LA PRIMERA CAUSA DE MORTALITAT

Barcelona se supera i bat rècords de nou. Un 80% de la contaminació atmosfèrica de la capital catalana prové de l'ús il·limitat del vehicle particular que utilitza fonts de combustibles fòssils.

Els experts alerten de les preocupants xifres a les quals s’ha arribat i aconsellen fer ús del vehicle híbrid, el vehicle elèctric o el vehicle amb gas renovable, un combustible equivalent al gas natural però obtingut de recursos renovables com la biomassa o els residus orgànics. Professionals de la sanitat fan un crit d’alerta perquè s’actuï al respecte i deixi d’augmentar la xifra de mortalitat relacionada amb la mala qualitat de l’aire que respirem.

El canvi climàtic ha aconseguit arribar a uns nivells que fins a dia d’avui, mai abans ens hauríem imaginat. L’ús creixent i seguit de combustibles fòssils ha generat una quantitat de CO2 persistent a l’atmosfera que ja no és absorbit. El col·legi de metges de Catalunya ha començat a repartir mascaretes de paper a tots els ciutadans per quan surtin al carrer.

Recomanen no fer exercici físic a l’exterior i que els nens i nenes dels centres escolars realitzin les hores d’esbarjo en zones d’interior. “Estem en estat d’emergència, si no actuem aviat l’espècie humana es veurà greument afectada i en patirà greument les conseqüències”, declaren experts de les universitats.

30/09/2050

ALERTA PEL CANVI CLIMÀTIC

“Veure als animals ja no és possible ni al zoo”

El canvi climàtic i en conseqüència l’augment de la temperatura global ha produït alteracions als ecosistemes terrestres i marins, un fet que ha afectat a la flora i a la fauna que hi habiten. Segons noves dades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), 132 noves espècies s’incorporen a la llista vermella en perill d’extinció, i els experts alerten que si no s’actua al respecte, ben aviat s’hauran extingit de forma irreversible.

29/09/2050

ELS ASTRÒNOMS PREOCUPATS

“La contaminació impedeix veure les estrelles”

El transport i la indústria són els principals causants dels alts nivells de contaminació atmosfèrica registrada darrerament a Espanya. La mala qualitat de l’aire i en conseqüència, de l’atmosfera, impedeix veure el cel amb claredat, fent així impossible observar les estrelles quan es fa de nit. Astrònoms i científics es mostren preocupats per la situació actual i demanen a les administracions actuar al respecte i implementar mesures per tal de recuperar la qualitat de l’aire que respirem.

Advertisement