ES

¿Com podem
estalviar amb la nostra
factura elèctrica?

Guillem Maneja
per Naturgy

En aquest article coneixerem algunes de les activitats sostenibles per al medi ambient que podem incorporar als nostres hàbits i que ens permetran reduir la nostra factura elèctrica a finals de mes.

La sala
d'estar

La sala d'estar és l'espai on podem descansar a una bona temperatura —gràcies a l'aire condicionat o calefacció— i desconnectar, gràcies a aparells com el televisor.

Sabem com hem de fer servir correctament aquests aparells electrònics?

i

Aire condicionat

Si tens aire condicionat procura ajustar el termòstat a una temperatura d'entre 24 i 26 graus per mantenir un bon clima.

i

Finestra

Per evitar les pèrdues de calor i mantenir una bona temperatura, pots substituir el vidre i la fusteria o instal·lar una doble finestra.

i

Televisor

Procura apagar el pilot d'encesa del televisor i d'altres aparells electrònics que tinguis a casa. Podeu fer servir regletes amb interruptor per agrupar-los i així poder-los desconnectar durant la nit o quan no els facis servir.

i

Calefacció

Ajusta el termòstat entre 19ºC i 21ºC durant el dia i durant la nit. Quan no estiguis a casa, no l’apaguis! Posa’l entre 15ºC i 17ºC.

i

Catifa

Una solució tradicional i eficaç per millorar la temperatura a l'hivern és col·locar una catifa a terra.

La
cuina

A la cuina trobem la zona amb més aparells electrònics, que consumeixen una part important d'energia de casa nostra. Cal conèixer bé el funcionament i característiques dels nostres electrodomèstics per fer-los servir més bé.

i

Fogons

Una cuina de gas natural és més eficient que una elèctrica. Fes servir olles a pressió o ràpides, això et permetrà reduir fins a un 70% del consum energètic.

i

Olla

Les olles tapades mantenen més bé la calor. Intenta que el diàmetre d'aquestes sigui una mica superior a la superfície de la placa, això farà que la cocció sigui més ràpida i estalviïs fins a un 20%.

i

Rentavaixella

Per aprofitar més bé el rentat, engega el rentaplats quan estigui ple.

i

Microones

Fes servir sempre que puguis el microones en comptes del forn, això et beneficiarà en el consum.

i

Frigorífic i congelador

Permet definir la temperatura de la nevera en l'interval de 3ºC a 7ºC i el congelador a -18ºC. Aquestes són les temperatures ideals per mantenir en perfecte estat el teu menjar i congelats i, alhora, mantenir estable el consum.

El
safareig

Al safareig trobem la zona amb més aparells electrònics, que consumeixen una part important d'energia de casa nostra. Cal conèixer bé el funcionament i característiques dels nostres electrodomèstics per fer-los servir més bé.

i

Balcó

A vegades no pensem en el més evident; el sol és l'opció més fàcil i econòmica per eixugar la roba.

i

Rentadora

Redueix la temperatura del rentat, per exemple, de 40ºC a 15ºC; això t'ajudarà a reduir les despeses en la factura.

i

Assecadora

Un cop tinguis la roba neta, si decideixes fer servir una assecadora, millor que sigui de gas, que són més eficients que les elèctriques.

i

Quina informació ens proporciona l'etiquetatge energètic dels electrodomèstics?

Als habitatges espanyols hi ha un potencial d'estalvi del 42,9% només en el consum dels electrodomèstics.

Al nostre habitatge, un 12% del consum elèctric el fan els electrodomèstics.

La
façana

És important un aïllament correcte del nostre habitatge per evitar que la temperatura exterior influeixi en la temperatura interior. Com podem aconseguir-ho?

i

Façana

El 80% dels habitatges a Espanya no té un aïllament adequat. Un aïllament correcte de la teva façana és essencial per mantenir la climatització del teu habitatge sense necessitat de gastar més energia.

i

Tendals

Instal·la tendals a les finestres per protegir la casa del vent i el fred exterior a l'hivern, o del sol i la calor a l'estiu.

Estalvia
un 27%

Portant a terme aquests simples consells podràs estalviar de mitjana gairebé 300 euros anuals, el 27% de la factura de gas i electricitat. A què esperes per pujar al carro de l'eficiència energètica?

A què esperes per pujar al carro de l'eficiència energètica?