El cantautor Paco Ibáñez ha presentat aquest dimarts Mediterráneo, el seu darrer muntatge que, en aquesta ocasió, ha adaptat en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En el marc de les Nits d’Agost al Grec, l'escenari ha comptat amb les lletres de Barcelona amb un crespó negre. Paco Ibáñez ha ofert “un viatge pel Mare Nostrum” en que ha reivindicat l’humanisme per davant de la “barbàrie actual”. Ha estat un “recorregut musical” pels idiomes de la Mediterrània per recordar “el diàleg entre cultures ben diferents”. Durant el concert ha interpretat un repertori que ha passat per cançons d’amor, de pur existencialisme i de lluita i resistència. A través dels instruments i la poesia ha buscat transmetre a l’espectador la “cruesa” i la “tristor” però també la “il·lusió, l’amor i l’esperança”.

Les Nits d’Agost al Teatre Grec, en el marc del festival Mas i Mas, ha encarat la recta final amb el recital de Paco Ibáñez. Durant la vetllada a més a més de la veu i les lletres del valencià també hi ha estat present el tema En Méditerranée del desaparegut George Moustaki

Paco Ibáñez ha pujat a l’escenari amb la guitarra acompanyat per Mario Mas també a la guitarra, Gorka Benítez amb el saxo tenor, Horacio Fumero al contrabaix, César Stroscio al bandoneó i Pep Pascual als efectes sonors. 

El festival va arrencar el 4 d’agost i s’allargarà fins diumenge, que tancarà la primera edició amb la barreja explosiva de rock & roll i rhythm & blues dels Mambo Jambo amb Jambology. El certamen, amb un programa “transversal”, ha reunit a noms com Chano Domínguez, Mag Lari, Lluis Soler, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, The Gospel Viu Choir o Morgan.