1- 'Churchill', el líder britànic subtitulat en català
 

Jonathan Teplitzky dirigeix 'Churchill', un film que s'estrena subtitulat en català. L’any 1944 les Forces Aliades estan preparades per al desembarcament de Normandia. I 48 hores abans de l'operació, el primer ministre britànic, un depressiu Winston Churchill, s’enfronta als seus generals i aliats nord-americans, per la por de repetir els errors de la Primera Guerra Mundial a Gal.lípoli. Els fets es converteixen en el punt d'inflexió de la II Guerra Mundial. Churchill està interpretat per Brian Cox. L'historiador britànic Alex von Tunzelmann ha estat l'encarregat d'escriure el guió.

 

2- 'It', terror d'Stephen King
 

Del director de Mamá, l'argentí Andy Muschietti, arriba el film de terror It, una pel·lícula basada en la novel·la homònima d'Stephen King publicada l'any 1986. Es tracta de la segona adaptació del llibre després d'un telefilm que va veure la llum l'any 1990. La pel·lícula narra la historia d'un grup de set nois, coneguts com Els Perdedors, que són terroritzats per un pallasso anomenat 'Això'. S'alimenta de les seves pors i és capaç d'adoptar formes diverses, com la d'un pallasso ballarí anomenat Pennywise, que assetja els nens oferint-los globus. L'adaptació cinematogràfica es dividirà en dues parts.
3- 'El amante doble', el film de François Ozon
 

François Ozon torna a la cartellera cinematogràfica amb El amante doble. La pel·lícula se centra en la història de Chloé, una jove fràgil i que pateix depressió que s'enamora de Paul, el seu psiquiatra. Mesos més tard, quan van a viure plegats, descobreix que el seu amant li ha amagat part de la identitat. El thriller eròtic està protagonitzat per Jérémie Renier, Marine Vacth i Jaqueline Bisset.

 


4- 'La escala', film antimilitarista
 

Dues joves militars gaudeixen d'unes vacances a Xipre després de tornar de l'Afganistan. Es tracta d'una teràpia per oblidar els horrors de la guerra, però el malson no serà fàcil de superar. El film està dirigit per dues germanes franceses, Delphine i Muriel Coulin.5- 'The Limehouse Golem', terror victorià
 

La pel·lícula dirigida per Juan Carlos Medina, director de Insensibles, aborda una sèrie d'assassinats que sacsegen el districte de Limehouse de Londres el 1880. Els veïns comencen a sospitar que uns crims tan monstruosos només poden ser obra del Golem. Desesperada, la policia envia l’experimentat detectiu Kildare al capdavant de la investigació. Un relat gòtic, basat en el bestseller de Peter Ackroyd i que suposa el retorn, per la porta gran, de Juan Carlos Medina. La producció britànica va ser l’encarregada de clausurar la 49a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.