Pedro Almodóvar, que enguany és President del jurat de la competició oficial del Festival de Cannes, lamenta que dos films de la plataforma que no s'estrenaran a la gran pantalla puguin participar al certamen. Al seu entendre, seria una "immensa paradoxa" que s'endugués la Palma d'Or una pel·lícula que no es pot veure en gran pantalla. Segons Pedro Almodóvar, "les noves plataformes han d'assumir i acceptar les regles del joc i això passa per respectar les finestres d'exhibició dels diversos formats".  

Will Smith, en canvi, creu que les dues formes de veure cinema són compatibles i ha posat com a exemple els seus fills adolescents, que les combinen. Smith ha afirmat que Netflex els permet veure coses que d'altra manera no veurien i que a part és una "gran plataforma per donar a conèixer nous talents".

Les dues pel·lícules que Netflix ha produït per televisió i que competeixen per la Palma d'Or en aquesta 70a edició són: Okja, de Bong Joon Ho, i The Meyerowitz Stories, de Noah Baumbach, que competiran amb obres de cineastres com Michael Haneke, Todd Haynes o Sofia Coppola.