Aquest any es compleix el 25 aniversari de la pel·lícula Sense perdó (Unforgiven), obra mestra de Clint Eastwood, per la qual va guanyar 4 Oscar. El guió de Sense perdó està considerat un dels més brillants de la història del cinema, amb uns diàlegs de primer nivell.

L'acció té lloc el 1880 a Big Whisky, una petita ciutat de Wyoming. Delilah, una prostituta, és desfigurada per un client ebri amb un ganivet perquè s'ha rigut del seu penis. El xèrif de la ciutat, Little Bill Daggett, un antic assassí que imposa l'ordre a la ciutat, posa al culpable una multa de set cavalls, que s'hauran de lliurar al proxeneta. Però les prostitutes de la casa, indignades per la clemència del xèrif, reuneixen 1.000 dòlars i els prometen a qui mati el culpable i el seu còmplice.

Lluny d'allà, en una granja aïllada, William Munny, un assassí penedit de reputació sinistra, cria sol el fill i la filla, i intenta assegurar el dia a dia des de la mort de la seva dona Claudia. Claudia va morir de sífilis dos anys enrere després de treure el seu marit de l'alcohol i de la vida violenta. Kid de Schofield, aprenent d’assassí tan miop com inexpert, proposa a Munny associar-se per aconseguir la recompensa. Munny, al principi, ho refusa. Però necessita els diners.

S'ha dit de Sense perdó que és un western amb estructura de tragèdia grega. També destaca el bon cartell d'intèrprets, amb Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris, i Anna Thomson.