El sucre. Aquell plaer dolç que ens fa més amables els cafès, que ens desperta quan estem ‘espessos’, o que simplement ens agrada assaborir... Però de què sabem que no és bo excedir-se.

Hem sentit conseqüències de tota mena sobre l’abús del sucre: sobrepès, diabetis, fam descontrolada, hipertensió arterial... sense deixar-nos, com tot nen o nena sap, les temudes càries.

Davant d’això, l’”entusiasta de l’alimentació saludable” i fotògraf, Antonio R. Estrada, ha llançat el projecte sinAzucar.org per mostrar-nos quina quantitat de sucre hi ha als aliments que ingerim.

Conscient que aquestes quantitats apareixen a les etiquetes dels productes, però que molts no les miren o no les entenen, el creador de la iniciativa ha volgut usar la forma de mesurar més fàcil: els terrossos de sucre.

Aprofitant que és fotògraf, ha publicat unes imatges dels productes utilitzant el llenguatge visual de les empreses: fotografia neta, il·luminació adequada i retocs atractius. Així, els productes ens semblen d’allò més desitjables... però, en aquest cas, acompanyats del corresponent nombre de terrossos de sucre.

Pensaves que el teu iogurt Activia 0% no tenia sucre? Doncs en té 16 grams, o el que és el mateix, 4 terrossos. Has fet esport i creus que t’anirà bé un Powerade? Doncs prendràs 38 grams de sucre (9,5 terrossos). Et ve de gust un bric de beguda de soja amb maduixa i plàtan d’Hacendado? Et toquen 9 terrossos i 36,7 grams de sucre. Una ampolla de Coca-Cola de 0,5 litres? 13 terrossos i 53 grams. I així successivament.

Ara que ha passat Reis... Si et vas portar malament i et va tocar carbó, el càstig va ser doble: per 100 grams et vas empassar... 24 terrosos de sucre:

Ets dels que pren molt de sucre? A partir d’ara, tindràs l’oportunitat de saber si t’estàs passant o no... mesurat en terrossos.