La polèmica reial de la setmana duu el nom de Marta Gayá. Després de fer-se pública una gravació que confirma la relació que Joan Carles I va mantenir amb la mallorquina, ara la periodista experta en la Casa Reial Pilar Eyre ha volgut donar més detalls sobre l’afer. Entre aquests, el presumpte sobrenom amb què suposadament Gayá anomenava el monarca emèrit a la intimitat, Juancho.

Segons explica Eyre, les trobades entre tots dos haurien estat freqüents, entre les quals hi havia les de Vaqueira, ja que ambdós compartirien afició per l’esquí. En aquest sentit, la periodista relata que “un cotxe oficial” anava a buscar la mallorquina a l’aeroport de Barcelona, per després transportar-la fins a Vaqueira “acompanyada d’un escolta”.

Eyre, que defineix Gayá com a una "dona normal”, també ha explicat que entre la classe alta de Palma “tothom” sabia de la relació, i que aquesta s’hauria acabat per la presumpta “gelosia” de Corinna, en aquell moment també suposada amant de Joan Carles I.

JOAN CARLES SOFIA   GTRES

Joan Carles I i Sofia. Imatge: GTRES

“El Rei va arribar a perdre el cap”

Al programa Sálvame de Telecinco, on Eyre ha participat aquest dijous, altres periodistes han aparegut per dir la seva sobre l'afer Joan Carles I-Gayá. Entre aquests, el també expert en la Casa Reial Jaime Peñafiel, que afirma que la mallorquina ha estat “l’amor de més llarga durada i potser la persona que [el Rei emèrit] més va estimar”. En la mateixa línia opina el periodista Juan Luis Galiacho, que afirma que Gayá va ser “el seu gran amor”, i per la qual Joan Carles I “va arribar a perdre el cap”.

A la conversa, també s’ha recordat l’episodi del 22 de juny de 1992, en què el monarca emèrit hauria “faltat a les obligacions per anar a Suïssa”, amb el presumpte objectiu de trobar-se amb Gayá. El Mundo i la revista Época se n’haurien fet ressò en aquell moment. 

La notícia d'aquest nou afer de Joan Carles I ha sortit a la llum aquest dijous, quan l’OK Diario publicava una conversa del llavors monarca amb un “íntim amic”, on parlava de Gayá. La trucada, efectuada l'any 1990, hauria estat gravada pel CESID -l'actual CNI- sense coneixement del Rei. Entre les coses que diu Joan Carles de la relació amb l’empresària, destaca l’afirmació que “mai no he estat tan feliç”. El mateix diari assegura que la gravació de la trucada “hauria estat desapareguda durant 26 anys”, ja que la direcció de l’espionatge espanyol “en va negar reiteradament l’existència”.