Netflix és una de les plataformes del moment gràcies al catàleg de sèries i pel·lícules que ofereix en streaming. Però l’oferta va més enllà.

La darrera aposta de l’empresa nord-americana és pel còmic Dave Chapelle, a qui ha ofert 60 milions de dòlars -quasi 55 milions d’euros-, per tres programes de menys d’una hora cada un. Una xifra rècord, ja que mai cap còmic -i pocs mortals-, han cobrat aquesta quantitat tenint en compte el nombre de programes i la duració d’aquests. 

Chapelle és un personatge controvertit, no solament pel seu humor irreverent, molt centrat en la crítica social i sobretot en el racisme, sinó perquè va protagonitzar una de les espantades més grans que es recorden al món de la televisió.

Comandant el seu propi espectacle televisiu, Chapelle’s Show, el còmic es va erigir com un dels humoristes més destacats i el seu programa, com un dels més aclamats per la crítica. Però alguna cosa va passar l’any 2005. De sobte, Chapelle no es va presentar a treballar. Va abandonar el programa, la qual cosa suposava trencar un contracte de 50 milions de dòlars.

El motiu? Es va especular sobre diferents opcions. Fins i tot es va contemplar el suïcidi, el segrest o l’ingrés a una clínica de desintoxicació. “Tot és completament fals. No bec ni prenc drogues”, va assegurar el mateix Chapelle en una entrevista que li van fer al novembre.

El cert és que el còmic no ha desvetllat un motiu concret, el que sí se sap és que se’n va anar a viure a una granja de Yellow Springs, una petita localitat d’Ohio amb poc més de 3.500 habitants i allà va criar els seus tres fills.

Dave Chapelle tornarà per la porta gran 12 anys després de la seva última actuació i envoltat per una aura de misteri. Respondrà el retorn a les expectatives?