Els esportistes no han estat aquest cop els protagonistes de l'acte dels Premis Nacionals de l’Esport, que ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid. La imatge més destacada l'han protagonitzada els reis emèrits, Joan Carles I i Sofia, junts per primer cop en un acte públic després de la tempesta per l’afer amorós de l’exmonarca amb la vedet Bárbara Rey.

La distància entre tots dos s’ha fet evident durant tota la cerimònia, on Sofia gairebé no ha volgut creuar mirada amb Joan Carles. Pel contrari, no ha faltat saber estar a la reina emèrita i, malgrat l’evident decepció amb el seu marit, no ha perdut el somriure davant les càmeres en cap moment.

EFE

Allunyada del seu marit, Sofia ha trobat en la seva jove, la reina Letícia, el suport més important. És sabut que totes dues mantenen una estreta relació des dels inicis, però en l’acte d'avui la complicitat s’ha pogut entendre com un clar posicionament de Letícia al costat de Sofia, just després dels convulsos dies per l’afer Bárbara Rey.

No només això, l’actitud de la dona de Felip VI amb el seu sogre ha estat d’allò més semblant a la de Sofia: Letícia gairebé no ha dirigit la mirada a Joan Carles, el qual s’ha hagut de refugiar en el seu fill, que ara sembla ser l’únic suport que té.  

EFE

Aquesta ha estat la primera imatge del 2017 on hem vist plegats els reis emèrits i els actuals i, per a l’ocasió, la reina Sofia ha triat un vestit de jaqueta de color vermell viu, amb què ha destacat per sobre de Letícia, que ha optat per una imatge més discreta.

A la cerimònia, que ha tingut lloc al Palau del Pardo (Madrid), els Reis han lliurat els Premis Nacionals de l’Esport del 2015 (tot i que ja som a 2017) a esportistes com el futbolista del Barça Andrés Iniesta o la saltadora d’alçada i campiona olímpica Ruth Beitia.