Des que els actuals reis espanyols, Felip VI i Letícia, van accedir al tron l’any 2014, la relació d’aquests amb la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin es va refredar fins a ser pràcticament inexistent, a mesura que avançava el cas Nóos.

Ara, amb la sentència sobre la taula -que deixa fora de la presó tant la germana del Rei com el seu marit-, Felip VI pretenia reconciliar-se amb la infanta, davant dels desitjos dels Reis emèrits, sobretot de Sofia, molt “disgustada” per la ruptura familiar.

Així, publica ESdiario, l’actual monarca havia decidit reunir-se amb la seva germana Cristina per reprendre la relació. La data estava marcada: aquest cap de setmana i dilluns inclòs, ja que a la Comunitat de Madrid és festiu.

A Zarzuela haurien preparat tot per a l’íntim viatge del Rei, fins al punt que l’agenda oficial estava lliure d’actes fins al proper dimarts 21. El viatge havia de ser en família: Felip, Letícia i les infantes Elionor i Sofia, tots plegats, per visitar Cristina, Urdangarin i els seus fills al pis de Ginebra.

familia reial al complet   gtres

La família reial al complet, l'any 2007. GTRES

La “contundent negativa” de Letícia

El pla de reconciliació, afirma el citat mitjà, hauria quedat de sobte trencat. La raó seria la “contundent negativa” de Letícia, emprenyada perquè Felip havia organitzat els plans sense consultar-li res. Com a resposta, la Reina s’hauria plantat fins a rebutjar acudir al viatge. ESdiario explica que Felip VI podria haver anat a Suïssa tot sol, però que això és “altament improbables”.

Amb tot, una cancel·lació del pla familiar no hauria agradat gens la infanta Elena, contrària al “distanciament familiar per culpa de Letícia”. Cal saber com haurà reaccionat Sofia, desitjosa de la reconciliació entre els seus fills, i alhora persona de confiança de la seva jove, la reina Letícia