Clara Moraleda, més coneguda com a Leopolda Olda, té el canal de Youtube en català més popular. Amb gairebé 9.000 seguidors, va començar a publicar vídeos des d’Escòcia per explicar als seus familiars com li anava l’Erasmus. Ara, acaba de publicar un llibre.

Excuses barates és una mena de manual per a adolescents, amb reflexions de la jove de 23 anys sobre els temes dels seus vídeos: sexe, complexos o viatges. Una noia amb actitud bandarra i divertida, que ha aconseguit fer-se un lloc dins del monstre de Youtube. Tot un fenomen, però aquest cop, en català. 

La barcelonina comparteix amb els seus “Lomons” detalls molt íntims de la seva vida, experiències personals gracioses, però també de dures com el bullying que va patir de petita. “Estudiava en una escola de pijos i jo era una hippie. La gent em criticava, es ficaven amb mi i em llançaven cèntims perquè em comprés roba”, arriba a afirmar. 

Els seus seguidors agraeixen la seva naturalitat, veient-la com un referent a qui demanen consells via xarxes socials.

Un canal que pretén entretenir mostrant totes les facetes de la Leopolda, fins i tot la de cantant. Després de la cançó en què reclamava el retorn dels accents diacrítics, la youtuber feia una oda a la menstruació femenina:

Clara va estudiar dos anys de Traducció i interpretació, però va abandonar-la per fer realitat el seu somni de ser actriu. De moment ha aparegut a dos musicals: Mar i Cel i Fang i Setge, però les companyies se la rifen. Ens trobem davant un nou fenomen de masses?