La infanta Cristina no entrarà a la presó pel cas Nóos -tot i haver d’abonar una multa de 265.000 euros-, però sí el seu marit, Iñaki Urdangarin, i això fa que la germana de Felip VI s’hagi de replantejar la vida.

En aquest sentit, l’Operació Lisboa, consistent a la instal·lació de la infanta i els seus quatre fills a la capital portuguesa, sembla la més factible. Ara bé, aquesta decisió no es farà efectiva fins que Urdangarin no s’aculli -si ho fa- al dret que li pertoca de triar presó.

EFE

Quina presó escollirà el marit de la infanta? Probablement sigui la presó d’Olivença, població extremenya a tocar de la frontera, que de fet va formar part de Portugal fins a l’any 1801. Olivença és un lloc que Urdangarin veuria amb bons ulls per les petites dimensions del centre i, sobretot, per la seva baixa perillositat.  

Amb l’Operació Lisboa, la filla de Joan Carles I i els seus fills viurien relativament a prop d’Urdangarin (a uns 230 quilòmetres), on podrien desplaçar-se amb assiduïtat. La infanta Cristina no contempla la possibilitat d’establir-se a Espanya, ja ho va confessar en una ocasió: “Quines ganes tinc que acabi tot això per no tornar a trepitjar aquest país”.

Google Maps

Per si tot plegat es compleix, i Urdangarin acaba a Olivença, la infanta ja ha acudit darrerament a la capital portuguesa per temptejar el terreny. Encara més, ja té un despatx de feina previst, el palau Henrique Mendoça, i és que la Fundació Aga Khan on treballa el va adquirir el passat 11 de maig per si arribava la infanta. El palau va costar 12 milions d’euros.

Palau Henrique MendoçaGoogle Maps

Després de Madrid, Barcelona, Washington i Ginebra, la infanta Cristina torna a la península Ibèrica per provar sort a Lisboa, ciutat per cert, molt propera a Estoril, lloc on es va exiliar el seu avi Joan, comte de Barcelona, i on va viure el seu fill i posterior rei Joan Carles I, quan era petit.