Costa trobar una elecció del representant espanyol a Eurovisió més polèmica que la d’enguany, com a mínim a les últimes dècades.

Des que el passat dissabte vam saber que el català Manel Navarro i el seu tema Do it for your lover eren els escollits, les crítiques, els rumors de tongo, i fins i tot les acusacions d’agressió a un membre del jurat, no han parat de succeir-se.

A la gala d’Objetivo Eurovisión del passat cap de setmana, Navarro havia quedat empatat amb Mirela, preferida pels Eurofans, que poblaven el plató, després de la suma del vot del públic i del jurat. Finalment, el de Sabadell va resultar escollit pel vot de favor del jurat, que formaven els també catalans Javier Cárdenas (Europa FM i TVE) i Xavi Martínez (Los 40), a més de la subdirectora de Radio3 Virginia Diaz.

Entre el jurat, l’únic que havia votat per Mirela era Cárdenas: els altres dos ho havien fet per Navarro, cosa que el presentador d’Europa FM va respectar plenament. Pel contrari, i vist l’enrenou que ha suscitat l’elecció, Cárdenas ha demanat a Navarro que hi renunciï. "La discogràfica de Manel no té gaire vista, si la tingués, agafaria el xaval i li diria 'digues que no hi vas'. S'hauria de plantar i dir 'escolta, així jo no hi vaig'. A partir de llavors seria un artista diferent i tindria un cop d'efecte", ha explicat el periodista al programa Levántate y Cárdenas, que ell presenta.   ­­­

­Cárdenas ha volgut deixar clar que no té res en contra de Navarro, però ha afegit que ell visualitza molt més Mirela sobre l’escenari de Kiev: "Ell no té culpa de tot el que li està passant, té 20 anyets i la seva cançó està molt bé, però per a Eurovisió m'agrada més la de Mirela. No deixo d’imaginar-me-la a l'escenari de Kíev. Tant costa fer les coses bé a aquest país?", ha preguntat.

La seva opinió a banda, la cançó del sabadellenc no només no ha començat amb bon peu a l’Estat, sinó que tampoc fora. A les primeres apostes, el Do it for your lover es troba en la darrera posició.