Un dels destins més exòtics de l’Amèrica Central és Costa Rica. Joia de la biodiversitat, el país té cura dels paisatges verds, que atrauen un milió de turistes cada any.

Més de 300 platges, 25 parcs naturals i 9 volcans té l'illa, que ofereixen una atractiva alternativa a la frenètica capital. De la seva banda, San José destaca per les incomptables tavernes antigues, i engloba la principal oferta cultural costa-riquenya.

Amb el Pura vida! com a lema del país, els quatre milions i mig d’habitants acullen amb un somriure tots aquells que escullen aquesta destinació.

Però... què s’ha de visitar de Costa Rica?

San José

La capital del país és un niu de coses a fer i visitar. La Plaça de la Cultura saluda els visitants amb el Teatre Nacional, una gran font, zones verdes i terrasses per totes bandes. La peculiaritat de la citada plaça és que fa de sostre de tres pisos subterranis, amb museus i galeries d’art.  

Si es vol veure el San José més autèntic, cal anar al Mercat Central: un lloc ple de vida i color amb una façana ben tradicional.

També hi ha Amón, per a molts, el barri més costa-riqueny de tots:

Platges

Les aigües cristal·lines i la sorra fina són dos dels principals atractius de les platges. Amb surfistes i famílies que les omplen de gom a gom, la costa verda crida els visitants a prendre-hi el sol. Destaquem les principals platges:

Playa Flamingo

Considerada una de les visites obligades, a aquesta platja paradisíaca -situada prop de Libèria- s'hi pot arribar des de la capital en quatre hores de cotxe. Per a molts, paga la pena especialment per nedar al costat de taurons blancs, o per agafar una barqueta i pescar-hi.

Santa Teresa

A la costa oest s'hi situen les grans platges per practicar surf, i la de Santa Teresa hi presenta les millors condicions. Amb el bosc arribant fins al començament de la sorra, el fort onatge atrau surfistes d'arreu.

 

A post shared by Isaac Valdez (@isvaldz) on

Playa Naranjo

A prop de la frontera amb Nicaragua s'hi amaga una petita platja, en un poble de poques cases. Una zona famosa per ser un port important, on si alguna cosa s'hi pot fer és gaudir d'un passeig a cavall i de diferents activitats d'aigua.

 

a

A post shared by Evie Hyland (@echyland) on

Playa Avellana

A la mateixa zona s'hi troba aquesta platja de grans onades, que arriben fins els cinc metres d'alçada. Un poble coster amb una celebritat com a veïna, la porqueta Lola, que passeja sota l'atenta mirada dels curiosos. 

 

Lolita, the beach pig

A post shared by katie cross (@crosskatie) on

Parcs Naturals

Com dèiem, Costa Rica és tot un paradigma de la biodiversitat. Un país que cuida els seus paisatges, entre els quals hi destaquen els parcs naturals. De fet, una quarta part del territori està protegit. Tot, una conjunció de flora i fauna amb selves tropicals on hi habiten més de 400 espècies. 

Parc Nacional de Corcovado

Una de les zones més riques en vegetació del país, amb desenes de rutes de senderisme ben populars. 41.000 hectàrees amb platges desertes i cascades naturals.

 

My #nowifi home for the last month

A post shared by Nikollsuset (@nikollsusetvogas) on

Parc Tortuguero

Un santuari per a les tortugues marines, és llar de moltes espècies que viuen només en aquests terrenys. Tot, en un ambient immillorable amb 2.000 tipus de plantes i 400 d'arbres.

Parc Nacional Manuel Antonio

Considerat com un dels dotze parcs naturals més bonics del món segons la revista Forbes, engloba boscos típics d'alta muntanya, amb selva tropical, que arriba fins a la sorra de les platges.

 

Costa Rica.

A post shared by  (@sarahmnissen) on

Volcans

Costa Rica té 112 volcans. Una astronòmica xifra, que sorprèn encara més perquè cinc d'aquests estan actius. És cosa de la situació geogràfica: estan situats enmig del cinturó de foc del Pacífic.

Volcà Arenal

Aquest és un dels volcans actius més importants del país. Situat a 90 km de San José, encara avui dia expulsa columnes de vapor d'aigua i gasos d'aire. Tot un espectacle per als visitants.

 

Volcano covered  #volcano #nature #wilderness #costarica #photo #photography #nikon #sigma #scary

A post shared by Matt (@mssnvisual) on

Volcà Póas

A menys d'una hora de la capital, aquest volcà ha estat tancat al públic recentment com a conseqüència de la important activitat. La piscina d'aigua termal al seu cràter és un dels seus principals atractius.

 

Vulcanian Views in Costa Rica @wyldview

A post shared by Road to Travel (@roadtotravel) on

Volcà Irazú

Aquest últim volcà és, segurament, el millor comunicat amb San José. Amb un autobús diari que deixa a dalt de tot, és possible fotografiar el gran llac verd del seu cràter. Tot, amb una vista immillorable: la costa del mar Carib i de l'oceà Pacífic.

 

#puravida #costaricacool #costaricans #costaricagram #costarica

A post shared by Juan Diego Calero (@calero02) on

Costa Rica és, en definitiva, un país ple d'atractius. Un tresor de la biodiversitat, que té alhora una capital plena de vida. Platges, parcs naturals i zones volcàniques... Pura vida!

mallorca cala moro     flickr
Viatges Les 5 cales més desconegudes de Mallorca Marta Escobar Martí / Marc Bleda