Quan arribem per primera vegada a algun punt de l’estranger, s’ajunten dos problemes: d’una banda, no coneixem el lloc que estem trepitjant i, de l’altra, no tenim -normalment- internet al mòbil per ajudar-nos. També pot passar que no trobem cap lloc amb wifi, i aleshores sí que estem definitivament perduts.

Per això volem proposar-te algunes aplicacions de mòbil que et pots descarregar abans d'arribar a la teva destinació, i que et poden estalviar problemes un cop allà.

Per situar-te

  • Google Maps: mapes actualitzats, amb l’opció “Street View” incorporada, i amb la possibilitat de calcular distàncies d’un lloc a un altre, tant si vols anar en transport públic, com en cotxe, caminant o fins i tot en bici. A Google Maps també hi apareixen assenyalats els negocis, edificis importants o serveis de tot tipus. Els mapes es poden descarregar de forma gratuïta i, el millor, pots utilitzar l’aplicació encara que estiguis sense connexió.
  • Here WeGo: aquest és el fins fa poc anomenat 'Here Maps', que permet descarregar un centenar de mapes de diferents països, a més d'horaris i mapes del transport públic de prop d’un miler de ciutats, així com informació sobre el trànsit. Pots descarregar-te aquestes prestacions quan tinguis connexió, i després utilitzar-les un cop te’n quedis sense.

Imatge: Here WeGo

Per descobrir

  • Lonley Planet: extensa guia en què pots trobar tots els detalls de la destinació que visitis: on dinar, on dormir, què visitar... Primer, descarrega’t la guia del lloc a què aniràs, i un cop t’hagis perdut en aquella ciutat, pots moure’t amb la guia de Lonley Planet. 
  • Minube: guia de viatges semblant a l’anterior, però amb l’afegit que els viatgers comparteixen les seves vivències i recomanacions a l’app. Minube dóna respostes a què visitar, on dinar o quin racó trepitjar, entre d’altres. Abans de deixar de tenir connexió a internet, pots fer un llistat de les coses que t'interessen, per després consultar-les.

Imatge: Minube

Per traduir

  • Google Translate: una de les indispensables per quan marxem a l’estranger, encara més si en aquell país no s’hi parla anglès. Per quan no tinguis connexió, descarrega’t abans els paquets de les llengües que necessitis (la teva i la del país a què viatgis) i a partir d’aquí podràs traduir el que vulguis des del teu smartphone.

Imatge: mashable.com

Per convertir les divises

  • XE Currency: hi ha vida més enllà de l’euro, i per això aquesta app ens intenta posar les coses més fàcils quan viatgem a països amb què no compartim moneda. Aquesta aplicació guarda la darrera cotització de canvi de moneda abans de perdre la connexió a internet, de manera que, encara que no tinguis connexió, les conversions sempre seran molt aproximades. 

Imatge: XE Currency Converter

Si viatges a l'estranger properament, pots descarregar-te aquestes apps i posar-te més fàcil les coses un cop siguis allà!