TVE ja té les armes per lluitar contra el temut "efecte Pilar Rubio". L'última presentadora d'Operación Triunfo va ensorrar el format. Va ser un caprici de Paolo Vasile per substituir Jesús Vázquez quan el concurs s'emetia a Tele5 contra el criteri dels trincos Josep M. Mainat i Toni Cruz, aleshores productors de l'exitosíssim reality. El resultat va ser fatal: el programa va ser cancel.lat a les poques emissions per mala audiència i mai més no va tornar a cap cadena. Sis anys després, som a pocs dies que OT torni a la seva cadena original i es van coneixent tots els fitxatges. El més criticat és el de Roberto Leal com a presentador. Gairebé ningú confia que l'exreporter d'España Directo se'n surti amb nota al timó d'un transatlàntic com OT.

ot 2017 guille milkyway  @OT Oficial

Malgrat que l'audiència per mesurar si el revival és un èxit serà la de la gala setmanal, que per nostàlgia hauria de tornar als dilluns, TVE posa la carn a la graella dels resums on veurem hores de l'Acadèmia. I allà l'ombra d'Àngel Llàcer és allargada. Un altre català, el compositor Guille Milkyway serà professor de música. Veurem si els seus alumnes tenen més sort que ell en la cursa per representar Espanya a Eurovisió. Amb la seva banda La casa azul va ser derrotat pel Chikilikuatre que va fer ballar el Chiki-chiki els eurofans. L'altre fitxatge estrella és el de "los javieres": Javier Calvo y Javier Ambrossi. Són una parella de directors modernets, creadors del fenomen Paquita Salas a internet, i que faran de professors d'interpretació.

jurat OT  @OT Oficial

Debuta l'excap de càsting Noemí Galera com a directora de l'Acadèmia, repeteix Manu Guix com a director musical i el jurat té dues icones de la música: Mónica Naranjo i Raphael, bé, el seu fill Manuel que és productor musical però que ens garanteix un moment impagable: el seu pare fent classes VIP als 16 triunfitos. I si van mal dades,  el director de Gestmusic Tinet Rubira sempre tindrà a punt el botó nuclear: recuperar Risto Mejide.