Mentre el reality de Supervivientes (Telecinco) domina la graella televisiva cada dijous a tots els racons de l’Estat, a Catalunya un inesperat programa va començar a fer-li ombra... fins arribar a superar-lo en audiència.

Es tracta del Joc de cartes, on quatre restaurants catalans competeixen per veure quin és el millor, i que aquest dijous ha arribat al seu màxim d’espectadors, 453.000, i a un 17,2% de quota de pantalla.

Com ja avançar El Nacional, l’èxit del programa ha dut TV3 a fer un espai de debat posterior, presentat per Carla Lladó i que duu per títol Fora de carta. L’audiència d’aquest ha estat òptima —10,1%— però on més s’ha parlat del format del programa és a la xarxa... tant per aplaudir-lo com per criticar-lo.

“No volem una rèplica de Telecinco”

Part dels tuitaires van criticar el debat, molts d’ells equiparant-lo als realities que fa Mediaset, en què hi solen governar les interrupcions i la llei del qui parla més alt.

Cal dir que de presència de Telecinco sí que n’hi havia, amb el periodista Santi Villas i la sexòloga Daniela Blume —finalista de Gran Hermano VIP fa poques setmanes— a la taula de debat.

Fins i tot el famós economista Xavier Sala-i-Martín, entre d’altres, va expressar la seva opinió, negativa, sobre el programa:

“Més diversió i menys purisme”

A l’altra banda, també hi va haver usuaris que van aplaudir el format, aparentment cansats del “purisme” que suposadament regna a TV3.

Aquest sector, doncs, es va mostrar satisfet amb un estil més “divertit” i que va provocar "riures":

En tot cas, queda clar que el Fora de carta no va deixar indiferent ningú i, sumat als èxits del Joc de cartes i el Polònia (17,6%), van aportar a TV3 una quota d’audiència gairebé per emmarcar.