Sempre té gràcia veure els polítics fora de la seva zona de confort, i així s'han trobat avui Oriol Junqueras i Inés Arrimadas.

Amb motiu dels 25 anys de la primera Copa d’Europa guanyada pel Barça, Catalunya Ràdio ha volgut posar a prova els dots d’aquests dirigents polítics... com a narradors esportius.

N’hi ha hagut prou amb uns quants segons per veure qui se’n sortia i qui no. I aquest cop Junqueras no ha estat el més victoriós.

En narrar el gol de Koeman, el vicepresident del Govern hi ha posat ganes i correcció, però li ha faltat l’emoció que ha mostrat parlant de la independència alguns cops, fins arribar a la llàgrima.

Sí que ha impressionat amb la narració Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, i andalusa de naixement però declarada barcelonista. El sorollós i llarguíssim “goool” de la diputada ha sorprès més d’un espectador, fins a situar-la a la cabina d’un estadi més que al seu seient del Parlament.

Fachin, l’impecable locutor argentí

A més d’Arrimadas, l’altre triomfador de la prova ha estat el líder de Podemos Catalunya, Albano Dante Fachin.

El diputat ha utilitzat el seu argentí natal per narrar el gol de Koeman, fent un exercici que bé ens recorda els locutors del seu país quan s’emocionaven amb els gols de Diego Armando Maradona.

Per sort o desgràcia de tots tres, el seu terreny de joc torna a ser el Parlament a partir de demà mateix.