Bé, per fi han acabat les festes. Dies d'excessos, després dels quals molts pensen en règims i gimnasos. Si ets un d'aquests, para de llegir, perquè amb l'exquisitat d'avui t'entrarà una gana absolutament incontrolable...

Si ets un gastrònom indecís, la fórmula d'avui t'encantarà. L'Osmosis ofereix 3 menús de degustació tancats i per a taula sencera. Un de 5 plats, un altre de 7 i un extrallarg de 9 plats. Tots els menús es poden acompanyar amb un maridatge de vins. Francament, quan el local va obrir –d'això en fa 10 anys!- vam creure que la proposta era tan bona com arriscada, i que segurament amb voluntat de sobreviure haurien de fer-la més flexible i oberta. Però sense haver-la canviat ni un sol mil·límetre, l'Osmosis segueix obert... i vam poder comprovar que en plena forma! Certament, ens vam equivocar en el nostre pronòstic.

L'Osmosis és un estret local de dos pisos situat al carrer Aribau. El pis de baix, sobri i prou ampli, és elegant en estil minimalista. El de dalt, amb diverses estances diferents, respira igualment elegància però té més personalitat i exclusivitat, especialment la sala amb la biblioteca gastronòmica dels xefs. Taules amb estovalles i servei professional, que se sap de memòria els plats però no atabala en excés. Carta de vi amb propostes molt curioses. En definitiva, local ideal per a sopars íntims de 2 o de 4 persones.

Comencem amb un "Foie demi-cuit amb poma a la vainilla", un plat que és tan bo que porta 10 anys a la carta. Seguim amb un impecable i preciós "Ravioli de gamba roja farcida d'una duxelle de bolets". Després, unes curioses "Navalles amb verdures a la crema i cansalada viada", un plat de gust delicat i molt treballat, en què s'aprecia la feina de l'equip de l'Osmosis.

Foie demi-cuit amb poma a la vainilla

Ravioli de gamba vermella farcida d'una duxelle de bolets

Navalles amb verdures a la crema i cansalada viada

Més contundent, un "Arròs de tòfona negra", clavat de cocció i de sabor, i una sucosa i gustosa "Garreta de vedella" amb què tanquem els salats.

Arròs de tòfona negra

Garreta de vedella

Capítol següent, les postres, que sota la mateixa filosofia tenen un resultat igual d'excepcional. El primer, el "Lemon ice tea", és especialment deliciós. El segon és el "Xocolata amb espècies i fruita seca", que combina diverses textures i tipus de xocolata al mateix plat.

Lemon ice tea

Xocolata amb espècies i fruita seca

Què es guanya amb aquesta fórmula osmòtica? Disposar d'un menú tancat de plats exquisits, molt gastronòmics, bonics i refinats, amb bon producte i, tot això, a preus raonables: 38€, 55€ y 68€. L'especialització, el focus i, en definitiva, la no-distracció de donar-li a tothom el que li ve de gust, donen com a resultat uns plats 3 Estrelles Miguelín que expliquen l'èxit sostingut del local.

Si els filtres d'osmosi serveixen per aconseguir una aigua pura per al consum eliminant olors i gustos no desitjats, a l'Osmosi hi fan tot just el contrari: donar al menjar totes les olors i gustos que desitges. Màxima condecoració per al restaurant d'avui: 3 estrelles.

Puntuació
Menjar   Vins
80   73
Servei   Local
73   70
Preu   Estrelles Miguelín
25-68€  
Per persona: Menú migdia (3 plats) 25€ / Menú 5 plats 38€ (amb maridatge 60€) / Menú 7 plats 55€ (amb maridatge 95€) / Menú 9 plats 68€ (amb maridatge 110€)  

On és l'Osmosis?

Adreça: Carrer d'Aribau, 100, 08036 Barcelona

Telèfon: 934545201

Horari: dilluns a dissabte 13:30-15:30 i 20:00-23:00. Diumenge, tancat.

Webhttp://www.restauranteosmosis.com/ca/

Pollastre de pagès rostit
Estrelles Miguelín Sergi de Meià: Arrels i tradició Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Elsa y fred
Estrelles Miguelín Braves tour – Part II, el rànquing! Miquel Espinet i Eulogi Bordas