Tots els plats, molt diferents. Ingredients del món sencer. Plats de foto perquè semblin únics, i ho són. Petita ració i després petita porció. Un plat imaginatiu seguit d'un altre de creatiu. Aquestes són diferents formes amb què la cuina d'avantguarda avui dia ens fa viatjar a través dels nostres sentits. Una cuina "creativa" que requereix d'una certa concentració, però que alhora facilita el procés de comanda, ja que un no acaba de comprometre's de veritat amb cap de les eleccions. Un estil que dóna com a resultat menús divertits, que donen lloc a comentar-los i els gaudeixen tant els que els mengen, com els que els preparen.

Mano Rota és la creació de dos xefs Hofmann, ben formats, amb aquesta il·lusió i creativitat efervescent fruit del trinomi joventut + atreviment + formació. Una fórmula "JAF" que funciona bé i que té nombrosos adeptes que omplen el local, una cosa que no estranya els Estrelles Miguelín, perquè a Mano Rota hi ha diversos plats que per si mateixos fan que pagui la pena la visita.

Local rústico-modern, al gastronòmicament fèrtil Poble Sec. Lloc amb personalitat, al qual fins i tot hi ha una taula per a grups en un curiós espai darrere de la barra, que és al costat de la cuina. Ambient jove, no íntim, molt gastronòmic i amb un servei jove i implicat, a qui li agrada molt explicar amb detall cada creació de la cuina. Extensa i pensada carta de vins per acompanyar els plats.

Com que vam menjar 15 plats, et destacarem els més importants. Curiós "Bacallà en tempura" en què la part arrebossada eren cocotxes ben sucoses i acompanyades d'un lleuger allioli. Igualment singulars i saborosos els "Udon de sípia".

Bacallà en tempura

Udon de sípia

Fins gustos disposats delicadament, com pots veure a les fotos. Però si hem de destacar alguna cosa sobre les altres coses, això són els dos plats de carta que van tancar el menú. El primer que va arribar, una "Presa ibèrica amb pinya rostida", un plat nou que apostem que durarà molt a la carta nova que estan a punt de llançar. Un plat clavat, amb el qual toquem el punt més alt del sopar. Però després va venir un "Be al curri vermell", gairebé igual de bo, que va posar un exòtic i meravellós colofó als salats.

Presa ibèrica amb pinya rostida

Be al curri vermell

Les postres estan al mateix nivell que els salats, delicats, treballats i creatius. El "Pastís de formatge" no s'assembla al que estàs pensant, però sí que té el mateix gust... o millor. El "Torró de toffee"…aix, el torró de toffee, mira la foto i digues que no te'l menjaries. Millor el primer, però si ets addicte al dolç, el segon et sadollarà.

Pastís de formatge

Torró de toffee

La popularització d'aquesta cuina de petites porcions, precioses composicions i ingredients worldwide ha arribat a través del preu: ara a llocs com el Mano Rota és assequible a qualsevol gurmet que es deixi. Queda ja lluny el temps en què les estrelles Michelin van començar a oferir-la a preus una mica inassequibles. Ja veus, si no coneixes aquest restaurant, no tens excusa, hi has d'anar!

Puntuació
Menjar   Vins
74   71
Servei   Local
67   66
Preu   Estrelles Miguelín
40€  

Per persona: 2 entrants a compartir, 1 de principal, uns postres a compartir, 1 copa de vi

*Menú de degustació: 60€, 3 snacks, 6 plats i 2 postres (begudes no incloses)

 

On és el Mano Rota?

Adreça: Carrer de la Creu dels Molers, 4, 08004 Barcelona

Telèfon: 931 64 80 41

Horari: dilluns a divendres 13:00-16:00 i 20:30-00:00. Dissabte, 19:30-00:00. Diumenge, tancat.

Web: http://www.manorota.com/ca/

Carpaccio de llom amb escopinyes
Estrelles Miguelín Agust: international gastrobar Miquel Espinet i Eulogi Bordas
carn
Estrelles Miguelín Osmosis: olors i gustos Miquel Espinet i Eulogi Bordas