Hem reservat un lloc especial per tancar el 2016, un lloc amb personalitat, caràcter i tradició... mil·lenària. Són dies d'excessos a la taula, així que per estimular la gana necessitàvem un menú diferent, un lloc personal. Per això, aprofitant el seu 25è aniversari, visitem el Mandalín Bcn.

Poca broma, busqueu restaurants que portin 25 anys oberts a la nostra ciutat i que continuïn sent del mateix amo, tenint la mateixa decoració i donant el mateix tipus de menjar. Quin senyal més gran d'èxit, oi!? Capitanejat per Miu Ue Lin, que mai no perd detall de tot el que passa a la seva sala, el Mandalín és un negoci que funciona. Una carta sense concessions a la modernitat i sense espai per a la innovació, però que a canvi ofereix un nivell de qualitat constant com el de molt pocs llocs.

Local gran (80 comensals) disposat en forma de T, amb un tub a l'entrada amb taules rodones a ambdós costats que porta a una gran estança final on els grans grups poden donar curs a les més animades i sorolloses converses. La decoració és d'autor... especial atenció a les impressionants pintures murals amb motius de la naturalesa xinesa, que estan repartits per l'extensa vidriera que recorre el local. Una subtil melodia asiàtica, xinesa suposem, t'acaba d'ambientar magistralment.

Un servei ràpid com cap altre, que coneix bé la llarga carta, numerada, del restaurant... és l'avantatge de no canviar-la mai. Vam poder cronometrar l'"espai temps" transcorregut entre la nostra complicada elecció (per l'extens de la carta) i l'arribada dels plats a la taula. Exactament el primer plat va trigar només 2 minuts 47 segons. Acollonant!

Allà va l'explosió de sabors i textures que hem pogut degustar. Per obrir boca, unes delicioses olives, i sobretot un deliciós "Pa de gambes", la mossegada del qual ens va recordar als millors "fruits" que ens donen les aigües de Palamós. Bravo! Comencem el menú de degustació amb el clàssic dels clàssics entre els clàssics, un "Rotllet primavera", cruixent i, com s'aprecia a la foto, generosament farcit de verdures de temporada i deliciosa carn picada a màquina.

Olives

Pa de gambes

Rotllet primavera

Anem als plats principals, sempre disposats al mig de la taula, per poder compartir-los. Per començar, un molt ben executat "Porc agredolç" d'enlluernador color ataronjat, oliós fregit, carn ben seca i amb un subtil toc de pinya àcida. Després una "Vedella Chop-Suey": trossos fins i quadrats de carn dura, com ha de ser, molt ben acompanyats per verdures variades saltejades. Finalment, ens deixem seduir per un altre clàssic de la cuina xinesa, el "Pollastre amb bambú i bolets xinesos". Va ser el millor plat de la nit. Era compost d'uns petits i sucosos trossos de pollastre, coberts d'una de lleugera i agradable salsa de soja i acompanyats d'uns saborosos bolets, que res han d'envejar als nostres.

Porc agredolç

Vedella Chop-Suey

Pollastre amb bambú i bolets xinesos

El menú de degustació l'acompanyem amb un excel·lent "Arròs Tres Delícies", perfectament saltejat, al denti... el complement perfecte per a qualsevol salsa que es deixi. De postres, deliciós gelat casolà de vainilla servit en un molt original recipient. Ja se sap que les postres no són la part forta de la cuina asiàtica...

Arròs Tres Delícies

Gelat casolà de vainilla

Adreça: Carrer Kan Drago, núm. 34

Horari12-16 i 20 a 23:30, tots els dies de l'any

Si prefereixes no arriscar, el Mandalín has de provar.

Els Miguelines aprofitem per desitjar-te un 2017 ple de bon menjar!

Montadito de Foie - Miguelines
Estrelles Miguelín Malamén: Per portar-se malament Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Tartar de salmó
Estrelles Miguelín Setze: Bo, barat, plaer quotidià Miquel Espinet i Eulogi Bordas