"Good night sirs. Do you have a reservation?" Som a Londres? A Nova York? Singapur? No, no i no. No hem sortit de Barcelona. Aquí seguim, aquí es menja molt bé, encara tenim molt a descobrir, molt a compartir amb tu. És diumenge nit i ens reben en un restaurant que fa temps que seguim, amb una benvinguda en anglès. Així és. Cap problema, els Miguelines també som "citizens of the world"!

Barcelona rep cada any 8 milions de turistes... alguna cosa hauran de menjar, i dret tindran de fer-ho en restaurants amb segell local. Si a més troben llocs preparats per rebre'ls, tant en l'idioma del servei i la carta, com en l'adaptació gastronòmica dels plats, el negoci i l'èxit estan assegurats. A les nits, el lloc que presentem avui, l'Etapes, té clientela internacional, encara que al migdia s'atapeeix de locals d'oficina que es veuen atrets per un interessant menú que s'acosta als 20€.

Un restaurant de decoració moderna, local petit, amb poca, tan poca història com capacitat – menys de 40 persones. Suposem que conscients de les limitacions del local, han aprofitat a l'entresòl sobre el restaurant, per guardar tota la interessant i extensa col·lecció de vins –que ofereixen a la carta- per fer un menjador privat envoltat d'elles. Tot això situat a la plaça que el carrer Aragó parteix en dos, la Letamendi, a ple Eixample Esquerre. Servei més implicat i proper, que professional.

L'Etapes és un lloc en què el menú de degustació és tan atractiu d'enunciat, que demanar carta és un propòsit que un sempre acaba per incomplir. Tenen dos menús de degustació, el curt, 4 plats a 35€/persona, i el llarg, 6 plats a 60€/persona. Així que amb l'objectiu de conèixer millor la proposta gastronòmica, vam fer l'esforç d'anar a buscar el menú llarg.

Comencem els entrants amb un petit, encara que ben amanit, steak tartar. Seguim amb un clàssic mar i muntanya, unes ben cuinades petxines de pelegrí, sobre una fina làmina de cansalada viada i decorades d'un cruixent de pernil ibèric. Impossible fallar. Finalitzem amb un delicat ravioli d'ànec amb crema de foie. Bo, encara que li trobem a faltar alguna cosa més d'"espurna" i de contundència en els sabors.

Steak tartar

Mar i muntanya

Ravioli d'ànec

Anem als principals amb un arròs de llamàntol, ben executat, saborós i amb arròs al punt. Posteriorment passem al garrí, amb préssec, ceba i puré de xicoira. Igualment, ben executat, melós i amb la pell cruixent. Acabem el menú llarg de degustació amb una bona composició de diverses textures de xocolata i fruites deshidratades.

Arròs amb llamàntol

Garrí

Textures de xocolata

El team Etapes, fins i tot mereixent-se un local millor, ens delecta amb plats elaborats, equilibrats i amb una barreja de sabors i ingredients pensada. Potser una gastronomia una mica freda per al local, però perfecta per a l'estranger que vol descobrir menjar local/de mercat molt ben executat. Però és que no tots som iguals, i quan un restaurant de proposta marcadament gastronòmica funciona tan bé, els Miguelines només podem aplaudir. Teniu tot el nostre suport team Etapes!

Puntuació
Menjar   Vins
70   73
Servei   Local
65   65
Preu   Estrelles Miguelín
50€  
Per persona: 50€/pax, 1 d'entrant, 1 de principal, 1 postres, 1 copa de vi  

On és l'Etapes?

Adreça: Carrer d'Enric Granados, 10, 08007 Barcelona

Telèfon: 933 23 69 14

Horari: dilluns a divendres (13h a 15h30), dissabte i diumenge (20h a 23h)

Web: http://www.etapes.cat/ca/

Pulpo brasa, kalamata y chorizo crujiente
Estrelles Miguelín Nomm: L'inefable Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Vieras, setas y vino de jerez
Estrelles Miguelín Mano Rota: Fórmula JAF Miquel Espinet i Eulogi Bordas