Barcelona cada dia és més internacional, menys nostra i més de tots. És una tendència que no l'atura ni Ada Colau, que a uns els agrada més que a d'altres –parlem de la tendència, eh?-, que deixa diners per a la ciutat però que sobretot defineix l'oferta de lleure que tenim: la pela és la pela. La gastronòmica no és una excepció, i encara que la terra tira i la nostra gastronomia és puntera en productes i receptes, van apareixent llocs que de la mateixa manera que passa amb la moda, són tan bons com semblants a locals d'altres capitals europees.

Hi ha lloc per a tothom, que no s'escampi el pànic. Cal ser obert de ment. Així són els xefs francesos que han muntat l'Agust, un d'ells d'arrels àrabs, experiència en grans Étoiles Michelin i professor de la Hoffmann durant diversos anys. El nom Agust no t'ha de despistar: no té res de català. Es tracta d'un lloc eclèctic, de mestissatge, on els ingredients i receptes del món es barregen i intercalen amb total naturalitat i encert. Gent de món, culinàriament molt culta... realment molt interessant.

El local, situat en una zona de molt foraster, carrer Parlament a prop del Paral·lel, és cool. Té dos pisos, el de baix de taules altes i barra més informal, el de dalt més tranquil, amb taules baixes, totes sense estovalles. Ambient càlid i amb marcat caràcter gastronòmic. El dia que vam ser-hi el públic era fonamentalment internacional i, encara que això sempre és subjectiu i no és el nostre métier opinar sobre això, el nivell de bellesa de la gent era contundentment destacable, així que en això no vam poder estar a l'alçada, però culinàriament sí. Something is something!"

Veurem si estàs d'acord amb el mestissatge i eclecticisme que t'hem anunciat. Comencem el menú amb un assortiment d'ostres, cadascuna amb una preparació diferent: La Mexicana amb aguachile i pic de gall, La Tokyota amb salsa ponzu i ous de salmó, La Parisina amb unes gotes de llimona i La Hirosaki amb poma verda i wasabi. Continuem amb unes Petxines Variades amb mantega d'alga, més exòtic d'enunciat que de sabor. Per acabar aquesta primera remesa, un dels plats estrella de la casa, un Caneló d'alvocat, una molt bonica composició d'un alvocat que fa de pasta del caneló, farcit de gambes, alvocat i llavors de gira-sol. Delicat, exquisit, femení.

Assortiment d'ostres

Caneló d'alvocat

Segona part del menú que tastem: Uns Lloms de sardina amb ajoblanco de pistatxo, un plat que a més portava iogurt i gerds, un contrast de sabors i colors ben aconseguit, un plat diferent que val la pena provar. Seguim amb un curiós Carpaccio de vedella, posat amb escopinyes a sobre, curiosa i prou efectiva combinació.

Lloms de sardina amb 'ajoblanco' de pistatxo

Carpaccio de vedella

Última tanda de salats: Anguila fumada amb salsa cabayaky, una salsa que consisteix en una salsa dolça a base de soja i que no havíem tastat abans. Finalment el xef ens va servir un ben presentat Llom de bou al fum de sarment, amb salsa cafè de París i cremós de patata amb tòfona. Tot posat molt bufó, gustos molt variats i una coherència a tots els plats, destacable tenint en compte el diferent en estil d'uns i d'altres.

Anguila fumada amb salsa cabayaky

Llom de bou al fum de sarment

Les postres valen la pena. Alerta al Cactus, unes postres que va inventar el xef Hicham Houmididey que no podràs resistir-te a fotografiar. 

Cactus

Un lloc curiós, de postureig, cosa que repercuteix en el preu. Però l'Agust és diferent, informal, bastant romàntic, gastronòmic, s'allunya del més casolà i s'apropa al cosmopolita. Una molt bona opció per sortir a sopar el cap de setmana, aprofitant la cocteleria que hi ha integrada a la mateixa barra del local. Pren-ne una a la nostra salut!

Puntuació
Menjar   Vins
71   69
Servei   Local
68   69
Preu   Estrelles Miguelín
50€  
Per persona: 2/3 entrants a compartir, 1 plat principal, 1 postre, 1 copa de vi  

 

On és l'Agust?

Adreça: Carrer del Parlament, 54, 08015 Barcelona

Telèfon: 931626733

Horari: De dilluns a divendres: 19 a 24h. Dissabte i diumenge: 14 a 16 i 19 a 24h.

Web: http://agustbarcelona.com/

 

carn
Estrelles Miguelín Osmosis: olors i gustos Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Pollastre de pagès rostit
Estrelles Miguelín Sergi de Meià: Arrels i tradició Miquel Espinet i Eulogi Bordas