No comença amb bon peu la gira d'El Dorado, un dels treballs de més èxit al llarg de la carrera de Shakira. La cantant colombiana s'ha vist obligada a ajornar tots els concerts fins el 2018. El motiu? Una afectació a les cordes vocals que ha acabat derivant en una hemorràgia segons ha informat ella mateixa. 

 

A post shared by Shakira (@shakira) on

Shakira ja va haver de suspendre el primer concert que estava previst el 8 de novembre a la ciutat alemanya de Colònia. L'artista hauria forçat en els últims assajos i els metges li han recomanat un "descans total de la veu". Així ho explicava en un anterior comunicat, on demanava perdó als seus fans.

 

A post shared by Shakira (@shakira) on

"Als meus amics d'Alemanya,

Durant els meus últims dies intensos d'assaig, he forçat les meves cordes vocals i desafortunadament com a resultat, els meus doctors m'han ordenat un descans total de la veu que es prolongarà uns dies per evitar que es produeixi un dany major. Em trobo molt trista de no poder realitzar el primer concert de la meva gira aquest 8 de novembre a Colònia. Tenia moltes ganes de començar a Alemanya l'inici de 'El Dorado'.

Sento moltíssim no poder realitzar aquest primer concert com estava planejat, i espero que seguint els consells mèdics pugui recuperar-me aviat per poder brindar tot el que amb tanta il·lusió he preparat. L'equip de Live Nation es troba activament treballant en trobar una nova data per poder tornar a Colònia i compartir aquest xou que tinc la sensació serà el meu millor fins ara. Ara per ara m'estaré centrant en estar plenament recuperada els propers dies i poder començar aquesta gira el proper 10 de novembre a París tan aviat tingui la llum verda dels meus metges. Moltes gràcies a tots vostès de tot cor pel suport i afecte que m'han brindat durant la preparació d'aquesta gira. Espero veure'ls a tots molt aviat! Shak".

Però la cantant encara no es trobava del tot recuperada, amb la qual cosa va haver de seguir cancel·lant concerts.Va publicar un altre missatge a la xarxa confirmant que tampoc podria actuar a París. També va posposar els concerts de París, el d'Anvers i el d'Amsterdam. 

Una gira de concerts molt esperada pels seguidors de la colombiana. Cal recordar que és la primera des que fos mare dels seus dos fills (Milan i Sasha) i que es va arribar a plantejar la retirada en sentir pànic escènic. Finalment no va ser així i Shakira va publicar el seu nou disc que inclou èxits mundials com em Me enamoré, Chantaje o Perro fiel.

Així doncs, els seguidors de la colombiana hauran d'estar pendents de la seva recuperació i de les noves dates dels concerts. Barcelona seguirà esperant el seu torn, ja que estava previst que els dies 25 i 26 de novembre actués al Palau Sant Jordi.