La Fiscalia de Madrid sol·licita dos anys de presó per Lucía Bosé a qui acusa d’apropiació indeguda. La mare de Miguel Bosé, presumptament, hauria  comès aquest delicte en vendre en una subhasta un dibuix de Picasso que realment pertanyia a una antiga treballadora de casa seva.

Aquesta empleada domèstica, Remedios T.M., va viure al mateix domicili que l’artista a Madrid durant 50 anys fins que va morir el 5 d’abril de 1999. En ser el seu lloc de residència, guardava tots els efectes personals allà, entre els quals es trobava el dibuix de Pablo Picasso titulat “La Chumbera” amb dedicatòria inclosa “para Reme”. El pintor malagueny era un gran amic del marit de Bosé, el torero Luis Miguel Dominguín, raó per la qual la italiana conserva una gran col·lecció de picassos.

lucia bose gtres

GTRES

La acusada va subhastar el dibuix el 25 de juny de 2008, arribant a un preu de 198.607 euros. Una quantitat que la Fiscalia entén que s’hauria d’haver lliurat a les dues nebodes de Remedios, les quals considera legítimes hereves de les propietats de la seva tieta. És per aquest motiu que es demana una indemnització per la mateixa quantitat en concepte de responsabilitat civil.

La causa contra l’actriu està pendent que es fixi una data pel judici oral.