Quan lluites per fer una cosa diferent, els riscos augmenten, però si es triomfa l'èxit és més gran. Quan s'obre un restaurant s'afronta una important inversió, i un fracàs no surt barat; és per això que als que intenten innovar, aportar valor a la nostra gastronomia, ja de base mereixen el nostre suport i respecte. 

No és fàcil. El cas d'avui destil·la risc en la seva proposta gastronòmica. Cuina d'aquí, amb un notable toc oriental. L'amo, Adelf Morales, va passar diversos anys a l'Orient, i amb aquesta experiència a les seves mans va obrir el Topik a ple Eixample, lloc on dona curs a les seves creacions, sempre amb el fil conductor d'apropar la cuina creativa a totes les butxaques. Així sobre el paper et semblarà atractiu, o no, però realment l'execució a la petita cuina que té frega l'impossible. 

Dium sum de botifarra del perol

Siguem francs. Molts plats són més exòtics que exactes, i més bonics que bons, però com a experiència diferent, paga la pena. Potser el més destacable és que, d'entre els plats que tastem, n'hi va haver 2 sense un marcat toc oriental, que ens van semblar dignes de 3 estrelles Miguelín, dignes d'un restaurant d'alta solidesa als fogons. Aquests dos plats van ser l'arròs de garotes i les cotines de rentatge. De fet, si hi vas i demanes aquests plats només, no estaràs d'acord amb la valoració Migueliana del restaurant d'avui.

Arròs amb garota i ortiguillas

Cocotxes de bacallà amb bolets

Pel que fa als plats orientals, ens quedem amb les croquetes de pollastre tandoori.

Croquetes de pollastre tandoori

En aquest petit local de l'Eixample, pots anar amb qualsevol gastrònom a qui li interessi innovar, en parella, amb amants del vi (tenen un celler molt per sobre de les prestacions del local) i fins i tot un migdia en un dinar de feina de confiança.

'Torrija'

En qualsevol cas, el dinar farà parlar i el compte es deixarà pagar. Experiència desigual, però emocionant, totalment descompensada, però econòmica. Per això recomanem la seva visita.

Puntuació
Menjar   Vins
67   75
Servei   Local
64   67
Preu   Estrelles Miguelín
45€   1 estavellis

Per persona: 45 € (preu mitjà de la carta), 35 € Menú Degustació (sense beguda)

 

On és el Topik?

Adreça: Carrer de València, 199, 08011 Barcelona

Telèfon: 934 51 09 23

Horari: dimarts a dissabte (13h a 15h30 i 20h a 23h), diumenge i dilluns tancat