És una aposta segura i d'òbvia recomanació qualsevol hotel que costi més de 500€ per nit, i que estigui situat al nucli antic d'una ciutat, o al mig d'un bonic paratge natural. Però què hi ha d'aquests hotels que sigui per l'ocasió o sigui per la butxaca de cadascú, amb pocs mitjans aconsegueixen que el client se senti a gust i repeteixi?

Tots busquem de tant en tant, o potser molt sovint, opcions així, barates, senzilles però l'experiència de les quals sigui satisfactòria. De fet és en aquest tipus d'experiències en les quals la crítica és de més utilitat, ja que els dubtes surten i la capacitat de "lligada total" es multiplica. Així és el Setze, un d'aquests casos de proposta senzilla però altament resolutiva.

Local senzill, servei correcte, preus molt econòmics però tot això en una simpàtica combinació que fa que la clientela, de barri i habitual, el tingui com un lloc on anar a ser feliços sense haver de pagar molt per això. Un xef, propietari i alma mater, Sergi Campos, fill culinari de Jordi Vilà – va ser cap de cuina en el seu reeixit i publicat a l'Estrelles Miguelín, el Vivanda de Sarrià- que aconsegueix amb molts menys mitjans, una proposta en la mateixa direcció: cuina variada, fàcil de menjar i compartir, sabors identificables i quantitats "platet".

Tot això, en un petit local a Les Corts, on un màxim de 30 comensals posats entre quatre sòbries parets són suficients per crear un ambient apte per a parelles, amics i fins i tot gastrònoms low cost. Una diminuta carta de vins ens acaba de mostrar que Sergi Campos entén la clientela i sap que amb això, la parròquia queda més que feliç.

Tastem unes bones "Braves", estil madrileny, i una potent "Croqueta de pollastre rostit", molt ben fregida. Passem a uns correctes "Rigattoni amb trufa i formatge", i un altre correcte i femení "Tàrtar de salmó amb cítrics". Tot bo, gens sofisticat. Un ambiciós "Melós de vedella", més potent i amb més risc, va tancar el menú salat.

Croqueta de pollastre rostit

Rigattoni amb trufa i formatge

Tàrtar de salmó amb cítrics

Melós de vedella

Postres simpàtiques, en especial una bonica "Fruita de la passió amb mango i llima". A tot s'hi identifica una herència del Vivanda de Jordi Vilà, una cosa que només pot ser positiva. Ha de funcionar la fórmula, a Trip Advisor els clients li posen un 4,5/5!

Fruita de la passió amb mango i llima

Perquè el que fa ric un territori en gastronomia és la varietat, i no només la de productes o tipus de cuina, sinó també la de preus. El Setze és com aquest cotxe utilitari que saps que funciona bé, i que no necessites gaire diners ni reflexió per comprar-te'l; aquest pis de lloguer que no té les millors vistes però que és càlid i és una ganga; o aquest hotel, com dèiem al principi, que per poc preu et deixa tan satisfet, que l'agafes com a comodí, i hi vas sovint. Sobretot si ets del barri o hi vius a prop, dóna-li una oportunitat al Setze, t'agradarà!

Puntuació
Menjar   Vins
65   62
Servei   Local
63   64
Preu   Estrelles Miguelín
30€  
Per persona: 1 entrant, 1 principal, 1 postre, 1 copa de vi  

On és el Setze?

Adreça: Carrer de Galileu, 316, 08028 Barcelona

Telèfon: 933 15 64 76

Horari: dimarts a dissabte (13:30–15:30, 20:30–23:00); diumenge i dilluns, tancat

Web: Restaurant Setze