Aquesta setmana us volem presentar un bar amb un origen gastronòmic. Es diu Sant Antoni Gloriós i s'erigeix en el que era el Bohemic, una aclamada casa de dinars al barri de Sant Antoni. Aquesta casa estava regentada pels pares d'Armando, àlies Mandu, el xef que ara capitaneja aquest bar acabat d'inaugurar.

El local, ubicat a la cantonada del carrer Manso amb Viladomat, ens rep amb la típica barra de marbre de bar, amb el seu tirador de cerveses (Alhambra), el seu taulell refrigerat amb tapes del dia, els embotits penjant i el bon assortiment de vins i licors que típicament decoren la paret d'una barra. Però compte, ja veiem que es tracta d'una barra moderna, elegant i cuidada, senyal que menjarem bé! La resta del local, segueix en aquesta línia i l'ús de fusta clara a les parets i bona llum li aporta un ambient agradable.

El Mandu ens convida a menjar en unes petites taules altes, construïdes sobre uns barrils de cervesa, i establerts en tamborets. L'objectiu no és que fem un àpat llarg, sinó que unes cerveses/vins i unes bones tapes acompanyin un sopar informal amb un màxim de 4 amics (la petita taula no dona per a més). Abstenir-vos els que busqueu un local tranquil i amb còmodes taules i cadires.

La carta del Sant Antoni Gloriós es compon de: xarcuteria, llaunes, platets i suggeriments del dia. Als dos últims hi trobem propostes interessants, algunes d'innovadores, de plats típics de bar com braves, bunyols, mandonguilles, truita de patates, cigrons, etc. La selecció de vins, que en lloc d'amb una carta s'ofereix amb els vins disposats a la paret, no és gaire extensa però sí interessant: 9 blancs, 9 vins negres i 6 d'escumosos, amb un rang de preu per a totes les butxaques.

En aquesta ocasió, els Miguelines ens deixem dur per alguns dels platets i suggeriments del dia. Aquí ve la nostra experiència:

Comencem per un pica-pica amb les "braves del Mandu", salsa ben rica, amb un punt fumat, i una bona cocció de les patates. Seguim amb un simpàtic platet de "verat amb salsa de iogurt i ají", mossegada equilibrada, fàcil d'empassar i sense picant. A continuació, tastem les "flors de carbassó" farcides de carn d'ànec, ben saboroses però ens haurien agradat amb una textura de la carn més fina i elegant. Com a últim plat del pica-pica, provem la "truita de patata", una versió innovadora del típic plat de bar, al qual una làmina de truita cuinada a baixa temperatura embolica un llimac crema d'ou i patates finament tallades, ben interessant!

Braves del Mandu

Verat amb salsa de iogurt i ají

Flors de carbassó

Truita de patata

Abordem els plats principals amb els "cigrons amb gambes", brutal explosió de sabor en cada cullerada gràcies al fons concentrat de caps de gambes, cigar rock&roll. A continuació ens van servir el riquíssim "ou ferrat de l'avi", a sobre d'una salsa densa que li atorga cremositat al cruixent de l'ou i aquest està acompanyat de xistorra. Com a colofó, el Mandu ens va servir unes saboroses mandonguilles, en el seu punt i acompanyades d'acolorides salsetes i d'un cruixent ben simpàtic.

Cigrons amb gambes

Ou ferrat de l'avi

Finalment, per endolcir la vetllada, tastem dues postres. Les "maduixes amb créme fraiche" a les quals, fins i tot sent molt bona la combinació, esperàvem alguna cosa més de consistència en el conjunt i la "Torrada", ben rica i acompanyada de fruita que refrescava cada mossegada.

Maduixes amb créme fraiche

Torrada

Per als Miguelines, som en un local que perfectament defineix un Gastrobar: un bulliciós ambient de bar, taules altes, tamborets, cerveses i una proposta de tapes i racions ben interessant, elaborades amb una bona matèria primera i executades amb mim. El local que regenta en Mandu és ben petit, i ja comença a ser bem conegut a la zona, així que t'animem que vagis com més aviat millor per gaudir d'uns vins i unes tapes de nivell gastronòmic.

Puntuació
Menjar   Vins
67   65
Servei   Local
63   62
Preu   Estrelles Miguelín
20€   0 estavellis
Per persona: 4/5 tapes per compartir +1 canya de cervesa  

On és el Sant Antoni Gloriós?

Adreça: Carrer de Manso, 42, 08015

Telèfon: 934 24 06 28

Horari: dimarts a dissabte (12:00 a 15:30 i 19:00 a 23:00), diumenge (12:00 a 15:30) i dilluns tancat.

Sorell i pastanaga
Estrelles Miguelín Teòric Taverna Gastronòmica: per gaudir a bon preu Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Cebiche de corvina
Estrelles Miguelín TiaSanta: Passió i gastronomia orgànica Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz