El passat 20 de juliol us vam parlar del Casa Xica, un petit restaurant del barri de Poble Sec amb molta ànima i la proposta gastronòmica del qual és la de realitzar un viatge de fusió pel sud-est asiàtic. Doncs aquesta setmana us volem presentar el seu jove germà anomenat Final Feliç, inaugurat el mes de febrer passat.

No penseu que és una casa de massatges! El Final Feliç aspira a ser la versió millorada del Casa Xica. En entrar al local ens fa la sensació que pugem de nivell: un espai més gran (caben unes 30-40 persones repartides en 10 petites taules de fusta), cadires còmodes, una il·luminació ben pensada (tirant a fosca), una decoració que ens recorda a una metròpoli internacional, música fusion-jazz de fons, una barra amb 7 tamborets amb vistes a una paret ben assortida de licors i, al fons del local, una tipografia xinesa de neó blau. Tot molt cool!

Sens dubte, aquests elements aconsegueixen crear un ambient íntim que, sense ser romàntic, ens sembla ideal per anar a sopar amb la parella o anar amb un reduït grup d'amics aficionats a la gastronomia.

Amb això ens queda clar que l'objectiu de la Raquel i el Marc és crear una versió més gastronòmica del Casa Xica. De tota manera, ara per ara, la carta és conceptualment idèntica a la que trobem en el germà més gran, amb una proposta de 15 plats de fusió asiàtica-espanyola, en el qual l'única cosa que canvia és la combinació d'ingredients. A propòsit, també s'ofereix un menú de degustació, en aquesta ocasió compost de 6 plats + postres per 55€, i pot ser acompanyat amb un maridatge de vins a 20€.

Als comandaments de la cuina del Final Feliç hi ha el Pato, un experimentat xef argentí que ha passat per les estrellades cuines del Mugaritz (Luis Andoni Aduriz) i 5-Cinco (Paco Pérez), i a la sala tenim l'Anna i l'Aroha, que s'encarreguen que els comensals gaudeixin del menjar. Elles dues es van encarregar de confeccionar el menú per conèixer millor aquest nou viatge que la Raquel i el Marc han dissenyat.

Comencem per un interessant mar i muntanya d'"Ostres del delta amb consomé de pollastre fumat", producte súper fresc en què només trobem a faltar més equilibri entre el suau consomé i la potent ostra. A continuació, tastem les "Gyozas de gamba i foie de bacallà", de sabors ben delicats, potser una mica tímids per al paladar Miguelín, però excel·lentment ben cuinades: cruixents i súper sucoses. Després abordem un plat que cada mossegada convidava a una altra, el "Llom de tonyina vermella amb shiitake, tirabecs i gingebre", amb una molt ben trobada combinació de sabors i textures.

Ostres del delta amb consomé de pollastre fumat

ostres del delta amb consomé de pollastre fumat

Gyozas de gamba i foie de bacallà

gyozas de gamba i foie de bacallà

Llom de tonyina vermella amb shiitake, tirabecs i gingebre

llom de tonyina vermella amb shiitake, tirabecs i gingebre

Posteriorment, tastem el "Tartar de bou amb kimchi i piparras", molt bo i del qual ens va encantar el punt del picant que aportava el kimchi al conjunt. També utilitzant el fermentat picant de col, típic de Corea, degustem el "Buta kimchi de ploma ibèrica amb patates fregides", amb la carn súper sucosa i amb un punt fumat que feia el plat ben interessant. Per finalitzar, ens van servir l'"arròs melós de pop fumat" que, encara que el punt fumat del pop era excel·lent, trobem a faltar un sabor més contundent en l'arròs.

Tartar de bou amb kimchi i piparras

tartar de bou amb kimchi i piparras

Buta kimchi de ploma ibèrica amb patates fregides

buta kimchi de ploma ibèrica amb patates fregides

Arròs melós de pop fumat

arròs melós de pop fumat

En el terreny dolç, l'Aroha ens va proposar una "escuma de coco caramel·litzada", unes postres que just havien dissenyat el mateix dia que hi vam anar. Aquesta primera versió ens la van servir en una copa de vidre on al fons d'aquesta hi havia un crumble de iogurt i després l'escuma de coco, acompanyada de petits trossets de mango impregnat de rom i cardamom. Vaja, un dolç ideal per finalitzar el viatge.

Escuma de coco caramel·litzada

escuma de coco caramel·litzada

Els amants del cinema solen dir que les "segones parts" no són bones. En l'àmbit de la restauració això també sol passar, tanmateix creiem que en aquesta ocasió, la Raquel i el Marc estan al camí de crear amb Final Feliç una bona segona part del Casa Xica. El restaurant amb prou feines té 6 mesos, però disposa dels actius per ser un èxit: local cool, equip experimentat i ben format i amb una proposta gastronòmica ja contrastada.

Nosaltres et recomanem que el tastis ara, el comparis amb el Casa Xica i tornis al cap d'uns mesos per veure com la cuina s'ha sofisticat i pujat de nivell. Estem segurs que la Raquel, el Marc i el seu equip ho faran molt bé!

Puntuació
Menjar   Vins
68   75
Servei   Local
67   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 4-6 plats a compartir + 1 copa de vi  

On és el Final Feliç?

Direcció: Carrer del Marquès de Campo Sagrado, 27, 08015 Barcelona

Telèfon: 93 539 28 06

Horari: de dilluns a dissabte de 20:30 a 23:00 i de dimarts a dissabte, de 13:30 a 15:00h

Ous, parmentier i trufa - cal jet
Estrelles Miguelín Cal Jet: 'bistrot' de muntanya Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Arros brutal
Estrelles Miguelín Sol blanc: arròs brutal Miquel Espinet i Eulogi Bordas