La proposta que us presentem avui està especialment pensada per als que per obligació o convicció, gasten el mínim quan surten a sopar. Si sempre estàs a l'última en gastronomia i el que t'agrada és explicar-los als teus amics el lloc tan exclusiu o únic en el qual has estat, no fa falta que continuïs llegint, aquest no és el teu lloc. El Goliard és barat i ofereix la possibilitat de menjar o sopar un menú de degustació que fa el fet, una cosa que sempre fa més especial l'experiència i dissimula qualsevol manca de la cuina o la matèria primera.

Un amo i cuiner que porta més de 20 anys regentant aquest local, abans situat a Sarrià però ara en una poc transitada carrer perdut entre els carrers de Gràcia. No hi ha renovació ni innovació, però per a què si compta amb una fidel clientela, fidelitat que també existeix amb la fórmula, que amb prou feines ha canviat amb el temps. Per què canviar si funciona?

El restaurant està dividit en dues parts, i en ell hi caben 60 comensals. Llum tènue i taules amb una acceptable intimitat, l'ambient és agradable i accepta tant dinars d'amics com vetllades en parella. Per arribar, el cotxe no és el millor aliat, i intenta tenir el mòbil amb bateria, perquè necessitaràs GoogleMaps. El servei és expeditiu, però el menjar no necessita més història.

Encara que es pot demanar carta, els Miguelines sopem el menú de degustació de 10 plats, Sí 10 plats! Hi destaquem el primer entrant que ens va arribar, el "Lingot de foie caramel·litzat", el foie està caramel·litzat amb una compota de poma, potser excessiva, però sens dubte, un mos per als més llaminers. Després ens van servir un "Camembert rostit", tal qual, camembert fos al forn i acompanyat de torrades de pa. Ple de sabor i de fils de formatge a sobre de la taula. També ens van agradar les "Croquetes de confit d'ànec", cruixents per fora i gustoses per dins. Poc més podem demanar.

Lingot de foie caramel·litzat

Camembert rostit

Croquetes de confit d'ànec

Dels principals, ens quedem amb la "Pota de pop a la planxa amb crema de patata i pebre vermell dolç", una peça de textura suau i ben marcada a la planxa, i amb el "Melós de vedella", impossible fallar amb un tros de carn que es desfà a la boca.

Pota de pop a la planxa amb crema de patata i pebre vermell dolç

Melós de vedella

Un menú del qual destaquem el seu imbatible preu: 25,90€ (sense beguda). Ull! Que el preu mitjà de la carta està en els 10€ per a mitges racions i 15€ per a racions senceres.

Aliè a les modes, i fidel a la seva configuració gastronòmica, el Goliard és una opció a l'abast de tots, que compta amb adeptes i del que sortiràs segur dient això de "qualitat preu és insuperable". Efectivament, el preu és tan baix i el local fa tan el pes, que el menjar servit en forma de menú, és tot un colofó.

Puntuació
Menjar   Vins
61   63
Servei   Local
61   63
Preu   Estrelles Miguelín
25,90€   0_estrelles
Menú degustació sense beguda  

On és Goliard?

Adreça: Carrer del Progrés, 6, 08012 Barcelona

Telèfon: 932 07 31 75

Horari: De dilluns a divendres de 13.30 a 15.30 i de 20.45 a 23.15. Dissabte de 20.45 a 23.15. Diumenge tancat

Web: http://goliard.cat/es/