La cuina peruana està de moda. És una fórmula guanyadora resultat de la influència de 5 cultures que, després de diversos anys convivint al país sud-americà, han aconseguit crear un mestissatge de plats frescos, expressius a boca i que combinen diferents sabors i textures d'una forma visualment atractiva. I quan aquests elements s'uneixen amb els nous desitjos per part dels consumidors: plats més lleugers, més healthy, més bonics, etc. provoquen que la cuina peruana sigui una opció que fa feliç a moltes persones.

A l'article d'avui, us presentem el Totora. Un restaurant de cuina peruana que inspirat en els "Cavallets de Totora", unes embarcacions típiques d'una zona marítima del Perú, porta a Barcelona una proposta gastronòmica que ofereix els plats més característics, a base de peix i marisc, de la cuina del país: cebiches, tiraditos, causes, makis, niguiris i arrossos.

El local està ubicat a la part alta de l'Eixample Esquerre, és gran, molt gran, i està dividit en 3 ambients: una zona lounge que serveix uns molt bons piscos i cocktails a base de sabors peruans, la zona de restaurant i, finalment, una petita terrassa. Bona llum, àmplies taules, cadires còmodes i una decoració en tons blaus i pedres generen un ambient elegant, ideal per celebrar alguna ocasió en família, amics o en parella.

Animats per les recomanacions del jove servei, els Miguelines provem alguns dels plats que ens ofereix el Totora. Comencem per un assortiment de 4 tipus de cebiche: de corbina, de salmó, de calamar i gambetes, i finalment de tonyina bluefin. Tots ells ben equilibrats, elegants i plens de matisos i textures que fan que cada cullerada sigui diferent. El de tonyina va ser el que més ens va agradar.

Cebiche de salmó

Cebiche de Salmon

Cebiche de corbina

Cebiche de Corbina

Cebiche de calamar i gambetes

Cebiche de calamar i gambitas

Cebiche de tonyina

Cebiche d'atun

Continuem el sopar amb uns altres 3 clàssics de la cuina Peruana. Un tiradito de salmó, plat saborós i ple de contrastos. Una causa de ventresca de tonyina, plat que no ens va acabar de convèncer per la textura de la causa i el tipus de ventresca utilitzada. I una causa de "pop a l'olivera", on la barreja del sabor de la salsa d'olives, la tècnica de cocció del pop i la cremositat de la causa al pesto feien el plat ben interessant.

Tiradito de salmó

Tiradito de salmó

Causa de ventresca de tonyina

Causa de ventresca d'atun

Causa de pop a l'olivera

Causa de pop a l'olivera

Finalment, ens animem amb l'Ají de Gallina, un guisat típic peruà que combina pollastre amb una salsa a base de pebrot groc, nata, ceba i all, i que acompanyem amb un petit bol d'arròs. Plat potser no tan fresc com els anteriors, però saborós i cremós, recomanat per a aquells que volen una mica més que els delicats sabors del mar.

Ají de gallina

Aji de Gallina

Com a postres, ens van portar una espècie de rosquilles fregides, acompanyades d'una mel de panela i mango. Ideal per als fans de les postres ben dolces.

Rosquilles

Rosquilles

Està clar que la cuina peruana es troba en plena expansió a Barcelona, cada vegada hi ha més passió pels cebiches i tiraditos, i xefs de reconegut prestigi estan obrint locals a la ciutat, i el Totora és un bon exemple de local que vol fer arribar aquesta cuina al públic. Tanmateix, aquesta expansió pujarà el nivell d'exigència, tant de l'oferta com de la demanda, i el Totora tindrà el repte de pujar una marxa per seguir el frenètic ritme del mercat. Equip del Totora, a per això!

Puntuació
Menjar   Vins
65   63
Servei   Local
63   70
Preu   Estrelles Miguelín
40€   0 estavellis
Per persona: 1 cebiche + 1 principal + 1 pisco sour  

On és Totora?

Direcció: C/ Còrsega, 235, 08036 Barcelona

Telèfon: 936 67 43 72

Horari: De dilluns a diumenge de 13:30 a 16:00 y de 20:30 a 23:30

Web: www.totorabcn.com