Com molts ja sabreu, als Miguelines ens atreu l'exòtic i l'inusual gastronòmicament parlant. Si fa uns mesos us vam presentar Kak Koy i les seves ardents brases, en aquesta ocasió volem allunyar-vos dels fogons (i més a l'estiu) i portar-vos cap a un lloc molt més discret i de barri: el concepte de taverna japonesa, també conegut a la seva llengua com a izakaya.

Compte, això no és obstacle perquè la Taverna Wakasa no es mesuri de tu a tu amb altres japonesos més sofisticats: el que sí que volem remarcar és que no és un local ni glamurós ni "instagramejable", però on ens submergirem sens dubte en un mar d'autenticitat japonesa.

D'entrada ens sorprenen els originals, i una mica infantils, menús, així com les extenses explicacions de la senyora Natsu, les quals farien empal·lidir fins i tot a un restaurant Michelin…!

El local en si és auster i parc en decoració, amb parets nues i una filera d'ampolles de sake (amb interessants referències) que les recorren de banda a banda. Els sopars romàntics encaixarien millor en altres ambients abans que en aquest, sens dubte.

Després d'aquesta breu presentació, anem doncs al cor de l'assumpte:

El primer que ens porten és arrel de flor de lotus amb oli de sèsam, un tubercle comú en la gastronomia japonesa. Textura cruixent i sabor lleugerament dolç. Comencem molt bé!

arrel de flor de lotus amb oli de sèsam

El que ve ara pot fer enrere a més d'un a causa del seu aspecte una mica desagradable i la seva enganxosa i mucosa textura, però no jutgeu el llibre per la seva portada: el natto és un aperitiu japonès consistent en llavors de soja cuites i fermentades, que, a part de tenir un peculiar sabor, és molt nutritiu i té un sabor que recorda lleugerament a la nou. No direm que és un indispensable del local, però trobar-lo fora del Japó no és fàcil i a Wakasa teniu l'oportunitat de degustar-lo.

Natto

Ens arriba el fetge de rap amb daikon -nap japonès- ratllat i un fons de salsa cítrica ponzu. Se serveix fred i la seva textura és similar a la d'altres fetges, amb un sabor intens i gras. La tapa refrescant de l'estiu, sens dubte!

fetge de rap amb daikon

Passem ara a una seqüència el protagonista de la qual és el verat, però tractat de dues maneres diferents:

La primera part consisteix en uns talls de verat a la vinagreta brasejada, la intensitat del qual i sabor era simplement d'un altre món. Ració molt abundant i satisfactòria.

verat a la vinagreta brasejada

La segona, uns nigiris de verat lleugerament arrebossats i amb gingebre a la seva base, que sens dubte recomanem menjar en dos temps.

nigiris de verat

El que ens porten a continuació són dos gunkan de ventresca de tonyina amb ceballot. La traducció literal de gunkan és "vaixell de guerra", i és fàcil trobar similituds entre el seu aspecte i el d'un cuirassat. En qualsevol cas a les nostres boques es desencadena una guerra de sabors que ens deixa atònits.

gunkan de ventresca de tonyina amb ceballot

Si la cuina japonesa i la francesa contraguessin matrimoni, els Miguelines estem segurs que aquest nigiri de foie gras seria el resultat. Creiem que la imatge parla per si mateixa...

nigiri de foie gras

Una safata de nigiris ens sorprèn entrant en escena, sent les peces més delicioses les de ventresca de tonyina amb shio-koji (sal i arròs fermentats), i la d'anguila, aquesta última ben grassa i suculenta.

nigiris soasados

Per acabar amb el salat, ens arriba un donburi -bol amb base d'arròs- de salmó i ikura. L'ikura són els ous del mateix peix, de color ataronjat i brillants, com si fossin perles. Amb aquest tros de plat ens acomiadem definitivament de l'arròs (omnipresent durant gairebé tot el menú) i passem a les postres.

donburi de salmó i ikura

Per acabar de manera refrescant, ens decidim per uns mochis de mongeta vermella i matcha, que, desgraciadament, no van estar a l'altura en estar congelats i excessivament durs...

mochis de mongeta|jueva vermella i matcha

Com veieu, Wakasa és un local amb ànima japonesa que ens apropa el mos mes icònic de les izakayas nipones. La nostra recomanació final: reserveu amb temps i aviat -20.00-, ja que el servei pot ressentir-se a mesura que el lloc s'omple.

Puntuació
Menjar   Vins
71   63
Servei   Local
66   58
Preu   Estrelles Miguelín
50€   1 estavellis
Per persona: 4-5 plats a compartir +1 copa de Sake  

On és Taverna Wakasa?

Direcció: C/ de Nàpols, 287, 08025 Barcelona

Telèfon: 932 08 18 66

Horari: De dimecres a dissabte de 20:30 a 23:30

Fideos udon con cerdo ibérico
Estrelles Miguelín Casa Xica: Un viatge amb passió Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz
Cebiche de corvina
Estrelles Miguelín TiaSanta: Passió i gastronomia orgànica Miquel Espinet, Eulogi Bordas i Alex Ruiz