El minimalisme i la simplicitat com a forma de vida. Conceptes a dia d'avui cada vegada més allunyats de la visió moderna de la restauració, que es nodreix de veritables exèrcits compostos per personal de sala i de cuina que duen a terme les seves tasques de manera mil·limètrica i eficaç, com si d'una cadena de muntatge d'inicis del segle XX es tractés. Tot això, per descomptat, enquadrat dins de grans i lluminoses sales dissenyades per prestigiosos estudis i que evoquen diverses i variades emocions en el comensal.

Però ull, davant d'aquest present alguna mica fred i impersonal, els Miguelines ens sorprenem quan trobem petits temples que reten culte a la tradició amb mim i tenacitat, allunyant-se de les modes contemporànias i, en resum, fent el que els ve de gust.

Només dues persones són necessàries per tirar endavant un servei de manera impecable sense comprometre la qualitat en cap moment...o almenys això és el que ens han demostrat Pau (fogons) i Glòria (sala) al Petit Pau, un discret i diminut restaurant -només 6 taules!- que només serveix sopars al barri de Sants.

La carta és concisa i no se'n va per les branques: al voltant de 12 plats -6 primers i 6 segons- componen l'oferta gastronòmica en aquesta casa. Ens encanten aquesta classe de menús, la breu extensió del qual està pensada per facilitar la decisió al comensal i que, a més a més, està molt ben pensada i equilibrada. Qualitat abans que quantitat sempre.

Respecte als vins compten amb unes 15 referències variades però elegides de molt ull, encaixant magistralment amb els plats oferts. Deixeu-vos portar per la Glòria i les seves recomanacions per maridar cada plat i no us penedireu!

Anem per feina, perquè hi ha molt per explicar.

D'entrada, el primer que ens arriba a la taula són un parell de coques de brioix amb foie i poma al forn. A destacar la generosa porció de foie i com de bé que combinen aquests sabors.

Coca de brioix foie i poma al forn

Torrada de foie i poma

El següent va ser una elaborada construcció en forma de torre composta per albergínies i mel acompanyades de mongeta tendra i cacauets. Plat sorpresa de la nit, ja que no esperàvem que de les verdures es pogués treure tant!

Albergínies amb mongeta tendra i cacauets

Esberginia i mongeta verda

Excel·lents els lletons fregits -fantàstica textura- acompanyats d'una crema de tupinambo

Lletons fregits amb crema de tupinambo

Pedrers|Lletons fregides amb pure de tupinambo

Continuem amb une bacallà extremadament sucós i amb aquest toc gelatinós tan característic acompanyat d'un suculent "caneló" farcit d'escalivada

Bacallà amb caneló farcit d'escalivada

Bacalla i caneló d'escalivada

I per acabar amb la part salada, un be confitat amb formatge, tomàquet i alfàbrega. Un tancament colossal que ens deixa a l'avantsala de les postres.

Xai confitat

Xai confitat

Ai les postres...!

Presentats en un afrancesat carro que Pau passeja pel local, ens decidim per prendre un tros de pastís "Red Velvet" i un assortiment de formatges que suposaran el deliciós colofó a aquesta vetllada.

Red Velvet

Xarxa Velvet

Com podeu veure, a Sants hi ha un petit racó que allotja la que possiblement sigui la millor cuina de mercat del barri, sent un punt d'interès obligatori per a tot aquell amant de la gastronomia. Des d'aquí us animem, sense cap dubte, que aneu a delectar-vos a Petit Pau!

Per a aquest article hem comptat amb la col·laboració d'Alex Ruiz (@izcariel)

Puntuació
Menjar   Vins
72   72
Servei   Local
68   66
Preu   Estrelles Miguelín
40€   2 estavellis
Per persona: 1 entrente+ 1 segundo+ postres i copa de vi  

On és Petit Pau?

Direcció: C/ de l'Espanya Industrial, 22, 08014 Barcelona

Telèfon: 933 31 32 75

Horari: De dimarts a dissabte de 20:00 a 21:30 amb reserva. Sense reserva a partir de les 22:30. Diumenge i dilluns tancat.

Web: www.petitpau.cat