Avui dia el sabor Red velvet és dels més cobejats del mercat, sobretot als EUA. L'origen d'aquest atractiu pastís vermell no és gaire clar, però se'n documenta l'aparició a mitjan segle XX, a l'hotel Waldorf Astoria de Nova York, quan una dona en va descobrir la recepta i la va divulgar perquè es va sentir estafada pel seu preu elevat.

RED VELVET-roberto lazaro-02
Des del restaurant Caelis de Barcelona, el pastisser Eddi Artega ens presenta la seva recepta del prestigiós Red velvet amb frosting de galeta Oreo en el següent vídeo de 3 minuts. 

A causa del potent color vermell, el Red velvet és actualment una de les postres associades a l'amor, a les noces, al Nadal, al dia de Sant Valentí, i per a qualsevol moment que un vulgui celebrar en grup o amb una persona especial.

L'any 1989 el Red velvet va adquirir una gran popularitat gràcies a la pel·lícula protagonitzada per Julia Roberts, Magnòlies d'acer, en què es podia veure aquest esponjós pastís amb una forma molt simpàtica: la d'un armadillo.

Gràcies a Eddi Arteaga, també podem veure pas a pas l'elaboració del frosting d'aquest Red velvet, a base de formatge Philadelphia, sucre de llustre, mantega pomada i galetes Oreo.
 

Ingredients per a Red velvet amb frosting de galetes Oreo (per a 10 o 12 persones):

- 200 g oli de gira-sol
- 200 g sucre
- 2 ous
- 150 g sèrum de mantega
- 8 g vinagre blanc
- 1/2 cullerada de remolatxa
- 2 g vainilla
- 1 culleradeta de cacau
- 200 g farina
- 7,5 g bicarbonat