El nivell gastronòmic està pujant, el del comensal i el del restaurador. Un fa gran l'altre com Nadal a Federer i Federer a Nadal. Un client cada vegada més preparat i exigent, sumat a l'altíssima popularitat assolida per la cuina, han generat l'hàbitat perfecte per a foodies, gurmets i altra fauna instagramera àvida d'ingredients diferents, plats més fotogènics i millors espais per gaudir-ne.

El desafiament creix proporcionalment amb l'altura dels contrincants. Els cuiners perceben aquesta efervescència, i la seva resposta és dissenyar locals assequibles i manejables en els quals prioritzi el producte, la creativitat i la rotació de les taules.

Sota aquest context visitem Mediamanga, l'última proposta d'Iván Castro (Mont Bar). Ens trobem un lloc encara en bolquers (el visitem tan sols 10 dies després de la seva obertura) amb una idea molt clara: donar platets amb bon producte, revisar clàssics, però... Un moment! Això ens sona. No era aquesta la mateixa idea amb què van obrir Mont Bar? En aquell mateix instant ens adonem que els dos locals comparteixen alguna cosa més que edifici.

És un local especial i petit, amb capacitat per a uns 40 comensals. La interiorista Cristina Carulla ha creat un espai amb molta personalitat, que abraça el modern però amb un enfocament càlid i identificable amb la nostra ciutat. L'eix central és la cuina, que està a vista del comensal, i al voltant, en dos espais, hi ha repartida una combinació de taules baixes, altes de quatre i llocs en la barra amb el seu tamboret, que li donen un atractiu desordre al local.

Mengem. Dels molts plats que ja saps que tastem sempre, destaquem un extraordinari entrepà de ventresca (equilibrat, gens oliós, una peça de ventresca en el punt perfecte), una sorprenent amanida russa servida amb galetes fortes d'elaboració pròpia i condimentada amb harissa (salsa picant típica magribina), un impecable salmorejo amb peixet perfectament fregit que integrava les textures a la perfecció o unes meravelloses croquetes de carn d'olla amb un lligam perfecte, gens farinoses, amb una beixamel equilibrada i... sorpresa! menta, que aporta un toc molt encertat de frescor.

Entrepà de ventresca

Entrepà de ventresca

Amanida Mediamanga

Amanida Mediamanga

Salmorejo amb peixet fregit

Salmorejo amb pescaito fregit

Croquetes d'olla

Croquetes d'olla

Cada vegada és més complicat trobar restaurants en què no es mengi bé. La competència ferotge, i les obertures constants de nous llocs ben cuidats en la seva decoració i la seva proposta gastronòmica, actua en forma de llevat inflant la massa de nous llocs de qualitat o de moda. Al Mediamanga –per cert, nom que ve del costum dels cuiners d'arremangar-se les mànigues per cuinar– li augurem èxit durador: cuina sòlida, lloc singular i propietat de trajectòria consistent són els seus arguments. A més, té el suport de la clientela fidel –molta estrangera, per cert– del seu germà més gran el Mont Bar.

Cocotxes de lluç, mongeta tendra i pernil

Cotines de rentatge de lluç, judia verd i jamon

Borratxo de mandarina

Borratxo de Mandarina i xerès

No deixis que els cuiners siguin els únics a arremangar-se i deixar el seu vestit a mitja màniga. Fes tu el mateix per divertir-te relaxadament i sense tacar-te, d'aquesta excel·lent proposta gastronòmica. Bon profit!

Per a aquest article hem comptat amb la col·laboració de Gonzalo Sanz.

Puntuació
Menjar   Vins
70   73
Servei   Local
67   70
Preu   Estrelles Miguelín
35€   2 estavellis
Per persona: 6/7 plats a compartir+copa de vi  

On és Mediamanga?

Direcció: Carrer Aribau, 13, 08011 Barcelona

Telèfon: 938 32 56 94

Horari: De dilluns a diumenge de 13:00 a 16:30 i de 19:00 a 23.30

Web: mediamanga.es

Ceviche de llom
Estrelles Miguelín Tunateca Balfegó: BCN Fashion Tuna Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Tataki de atu rojo en tempura con ensaladilla de m…o y aguacate
Estrelles Miguelín Santa Gula: Més que bufó Miquel Espinet i Eulogi Bordas