Avui a El Nacional continuem amb la secció setmanal dedicada a la cuina catalana. L'històric restaurant Casa Leopoldo ens obre les portes per donar-nos a conèixer els plats més il·lustres de la nostra gastronomia. En aquest quart capítol, Oscar Manresa ens mostrarà en el següent vídeo de 2 minuts el procés d'elaboració de les sardines en escabetx, un plat molt de mar.

 

L'escabetx de sardines és un dels més clàssics de la història de la cuina catalana. Té moltes variacions incloent-hi vinagres, vins, tota mena d'herbes aromàtiques, fruits secs, cítrics, etc.

En aquest cas ens decantarem per un toc més cítric per a les nostres sardines en escabetx.

DSC03770

Per menjar unes bones sardines en escabetx, un cop fetes ens esperarem fins a l'endemà per disfrutar al 100% del sabor d'aquest deliciós plat català.

Ingredients per a 12 sardines

- 12 sardines
- Farina
- 100 ml d'oli l'oliva
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 100 ml de vinagre de xerès
- Pebre negre en gra
- Branca de romaní
- Branca de farigola