El concepte de tapa prové de temps medievals en què, als locals on es servien begudes, a fi d'evitar que les mosques entressin a les copes, aquestes es tapaven amb un tros de pa. Al pa s'hi van afegir coses a sobre per acontentar la clientela més que el local del costat, i després, per higiene, van ser posades sobre un plat. Des d'aleshores fins avui les tapes han evolucionat molt, sent avui una manera de menjar que ens defineix com a cultura culinària. En aquest camí evolutiu, no hi falten teories sobre com els locals aconseguien augmentar el consum de begudes a través de tapes ben salades, una cosa que, encara que no està històricament documentat, coincidiràs que encaixa molt amb la nostra més profunda manera de ser.

Parlem també d'una cosa gairebé tan popular com les tapes, els germans Iglesias, unes "màquines" de produir locals de tot tipus sempre amb molt d'èxit. Els germans Iglesias van començar amb el conegut restaurant Rias de Galicia, i amb els anys han anat expandint la seva amplíssima visió de la gastronomia, arribant a crear locals tan diferents en tots els aspectes però tan reeixits per igual, com l'Espai Kru (segons la nostra opinió un top 5 dels restaurants de la nostra ciutat), la poperia Bobo Pulpín o el que visitem aquesta setmana, l'atapeït i animat Casa de tapes Cañota.

Ploma ibèrica a la brasa

Tapa de pernil ibèric

Local que podríem explicar com el típic bar de menjars de tota la vida, molt bulliciós, amb taules de marbre cobertes per petites estovalles de paper, cadires de fusta per a culs no gaire grans, senzilles de fusta, parets de revoco i cortines de quadres. Back to 70's. En el centre del local un cambrer tallant bons pernils sense parar... si això et sona a típic, vés al Cañota i veuràs com l'han reinterpretat els Iglesias. Amb aquesta base subtil i mesuradament rància, han aconseguit a còpia de detalls en la decoració, la carta i sobretot els plats, actualitzar aquest concepte fent-ho tan atractiu, que sempre està atapeït. Situat al carrer Lleida, tocant a l'antiga Fira de BCN, al contrari del que pensàvem, és un local majoritàriament omplert per gent local.

Pop a la gallega

Patates braves i croquetes

Bol d'alvocat

Al Cañota elegir entre els plats de la carta és una experiència en si mateixa. Dibuixets, bromes, noms creatius i divertits, posen en relleu la proposta dels Iglesias: platets per divertir-se menjant, en forma de tapes, tots amb una presentació singular i alguns d'ells amb un toc de creativitat. Tot és al mateix nivell: no s'oblida el que satisfà el paladar de forma molt econòmica, mentre es manté una animada conversa no sempre parant atenció al menjar. Veient les fotos del nostre menú, segur que entens millor encara de quin tipus de menjar es tracta i segur també que t'entra gana i ganes d'anar-hi.

Amanida russa

Garrí

Els Iglesias són a la gastronomia, el que alguns famosos decoradors són a l'interiorisme. Uns artistes de tot, que amb quatre coses senzilles col·locades d'una determinada forma al seu lloc, aconsegueixen una perfecta composició, un brillant resultat. 

Lingot de xocolata

Braç de gitano

Casa de tapas Cañota, sembla fàcil, sembla senzill, però valorem-ho bé, no ho és.

Puntuació
Menjar   Vins
65   61
Servei   Local
61   62
Preu   Estrelles Miguelín
25€   1 estavellis
Per persona: 5-6 plats a compartir + copa de cervesa  

On és el Cañota?

Adreça: Carrer de Lleida, 7, 08004 Barcelona

Telèfon: 933 25 91 71

Horari: De dimarts a dissabte de 13:00 a 18:00 i de 19:20 a 00:00.; diumenge de 13:00 a 16:00; dilluns tancat.

Web: http://casadetapas.com/?lang=ca