Tot negoci que s'obre, ha de fer comptes. Bé, no només fer-les, sinó que a més han de ser el més favorable possibles, perquè d'això es tracten els negocis, de guanyar diners. No crec que fins aquest punt hagis après alguna cosa o t'hàgim explicat res que no sabessis, tanmateix, aquests comptes i aquest afany o necessitat que siguin positives condiciona molt l'aposta gastronòmica de qualsevol restaurant.

Moltes de les cartes que hem vist aquest estiu tenen per bandera el marge, la rotació i una fàcil explicació per part d'un servei, sovint poc implicat en l'ànima de cada plat. Però quan un aterra en un restaurant on sembla que els comptes no importen, on el cuiner i les seves idees passen per sobre del fet comercial, per sobre de servir i menjar, dels productes "comodí" que agraden a avis, fills i néts per igual, l'experiència és sens dubte, apassionant. Trobaràs aquesta passió a Cal Jet, el restaurant que hem descobert a Ger, La Cerdanya (Girona).

El local és petit, només hi caben 35 comensals distribuïts en dos pisos. Ambientació càlida, de muntanya, amb molta fusta i pedra i taules amb estovalles individuals. Ho trobaràs a la plaça del poble de Ger, un petit poble de muntanya situat a 10 minuts de Puigcerdà. El servei és correcte, encara que a la sala hi ha la propietària, Sandra, que domina amb precisió, aconsella amb encert i viu amb passió cada un dels plats que prepara el seu soci, marit i xef, David Ruiz Pino.

Llet merengada amb figues

Com solem fer els Miguelines, demanem que ens preparin un menú que recorri els plats més representatius de la carta. Aquesta ofereix més de 30 plats classificats en 6 apartats: platets, entrants, principals, brasa, caça i peces grans.

Croquetes de carn d'olla

Destaquem sobre els 10 que tastem el delicat tartar de tomàquet amb gelat de mostassa i gambes, l'anguila amb papada confitada amb ou i suc d'ànec (¡¡¡mmmm!!!), un sorprenent i perfecte 'ajoblanco' amb sorbet, les fabuloses mandonguilles de vedella i una llebre a la royal amb un toc del xef, li dóna un toc cruixent a la carn que millora la textura de la recepta original.

Tartar de tomàquet amb gelat de mostassa i gambes

'Ajoblanco' amb sorbet

Mandonguilles de vedella i una llebre a la 'royal'

Postres a l'altura del menú, paga la pena guardar-se un buit (no són copiosos).

Pastís de formatge

Els xefs són artistes. Com a tals, la seva obra parla per ells, i quan els coneixes i parles amb ells acostumes a entendre bé el perquè del nivell al qual han arribat. En aquest cas, durant el menú ja va sorgir un convenciment que darrere dels fogons hi havia un xef amb molta personalitat, que estima la seva professió per davant de tot, i que no s'acontenta només amb vendre molt i bé, si no que necessita posar a la seva carta plats que el representin. I clar, aquesta aposta per plats arriscats, aquesta sensació que estàs a les seves mans, aquesta vocació pura per la professió i vinculació amb els productes de proximitat, són molt molt valorats per qualsevol gastrònom que es deixi.

Per això, i de veritat que ens n'alegrem molt, el local omple i recomanem que hi reservis... i després et deixis portar per la Sandra i en David. Et deixem a bones mans.

Puntuació
Menjar   Vins
75   68
Servei   Local
66   66
Preu   Estrelles Miguelín
45€   2 estavellis
Per persona: 1 d'entrant, 1 de principal, 1 postres i 1 copa de vi  

On és Cal Jet?

Adreça: Carrer Major, 12, 17539 Ger, Girona

Telèfon: 666 60 14 07

Horari: dijous a dimarts (13:30-15:30 i 20:30-22:30), dimecres tancat

Albóndigas
Estrelles Miguelín Sant Antoni Gloriós: definició de Gastrobar Miquel Espinet i Eulogi Bordas
Sorell i pastanaga
Estrelles Miguelín Teòric Taverna Gastronòmica: per gaudir a bon preu Miquel Espinet i Eulogi Bordas