Molts són els que ens pregunten "On puc menjar una mariscada bé de preu?". O el que és el mateix, un gallec bé de preu –inquietant concepte, ja que marisc gallec n'hi ha poc i és car de recollir, així que per les més elementals lleis econòmiques, barat barat... gairebé millor que no ho sigui–. En ell els comensals esperen trobar tota mena de mariscos, i fins i tot algun intrèpid, o gallec, pot esperar un lacón amb grelos o una empanada estil gallec.

Avui es tracta d'oblidar aquest concepte clàssic, agradable, però gastronòmicament ancorat en el passat, per moure'ns sense espantar-nos i sense prejudicis cap a un concepte de gallec actual. Per què no? Abracem i donem la benvinguda a la nostra ciutat al producte gallec, a l'ADN gallec, posat al dia. Aquesta agosarada proposada la lideren quatre empresaris, els més coneguts dels quals és el xef Manu, exconcursant gallec de l'última edició del programa Top Chef.

Arume està situat en ple barri del Raval, als baixos de la casa en la qual va néixer Vázquez Montalbán. El passeig fins a les seves portes et donarà una mostra de tots els tipus de nacionalitats que habiten a la nostra ciutat. El local, més gran del que sembla des de fora, té una capacitat per a 50 persones i és de decoració despreocupada i de motius ravaleros. Les taules petites, el servei afectuós però expeditiu i els econòmics preus, fan d'aquest restaurant un divertit i singular lloc per anar amb amics o parella, però no tant per anar a un menjar de negocis o per a una celebració important.

Dels plats que tastem, cap no destaca sobre cap altre. El nivell és sòlid, l'experiència molt simètrica entre tots. Dit això, si haguéssim de destacar alguns plats, aquests serien el "Steak tartar" pel punch de sabor i bon equilibri de l'adorn, el "Pop crocant" per la bona textura i l'excel·lent cruixent, i l'"arròs melós d'ànec" pel fantàstic punt de l'arròs i com era de saborosa cada cullerada.

Steak tartar

Steak tartar

Pop crocant

Pop crocant, escuma de patata, codium i allada

Melós d'ànec

Melós d'ànec amb pebrots del padron

Costella de porc ibèric

Costella de porc iberico, pure de calabacin i ametlles, i poma|illa a l'orujo

Cloïsses gallegues

Cloïsses gallegues en marinera thai

Taco de zorza

Tac|Renec de zorza amb bec|pic de gall

Cebiche amb llet d'ametlles

Cebiche del Tio Walter, amb llet d'ametlles

Torradeta amb gelat de iogurt

Torrada de Manu amb gelat de yogurt

Sense 'pijeries', amb originalitat i atreviment, amb molta cura i també una toc de jove i entranyable ingenuïtat gastronòmica, l'Arume és una proposta diferent que només per això mereix ser visitat. Gens convencional, tot bo, plats prou bonics i variats, en una carta en què fàcilment tothom trobarà un plat que li vingui de gust de veritat. Aparca la mariscada per a un altre dia, i viatja amb Arume a Galícia per veure com, fonent-se amb Barcelona, posa al dia la nostra vella idea de la seva cuina. Vinga, percebe, que ja tardes a anar-hi!

Puntuació
Menjar   Vins
69   70
Servei   Local
67   61
Preu   Estrelles Miguelín
30€   1 estavellis
Per persona: 1 entrant+1principal+1postres  

On és Arume?

Adreça: C/ d'En Botella, 11-13, 08001 Barcelona

Telèfon: 933 15 48 72

Horari: De dilluns a dijous de 19:00 a 23:30. De divendres a diumenge de 13:00 a 15:30 i de 19:00 a 23:30.

Web: www.arumerestaurant.com