L'arribada de la tardor i de les pluges anima moltes persones, que se'n van al bosc a caçar bolets. Si tu ets una d'aquestes persones, o si no hi has anat mai però aquest any t'has decidit a provar-ho, et deixem uns consells bàsics perquè no tinguis cap problema i ho tinguis tot a punt per passar un dia rodó a la muntanya. 

Agafa el cistell i prepara't, doncs, per portar un sopar ben natural i bo a casa. Això sí. Vigila molt amb quins bolets caces i, si no hi entens, agafa només els bolets dels quals n'estiguis segur que podràs menjar sense cap perill com els rovellons o els camagrocs.

Bolets comestibles

A Catalunya, els bolets comestibles que pots trobar de manera fàcil són la llenega negra, el camagroc, el rovelló, el pinetell, el rossinyol, el fredolic, el carlet i la trompeta. Fixa't en les imatges i, davant de qualsevol dubte, no els agafis!

Llenega negra

Foto: Viquipèdia

Camagroc

Foto: Jorge Franganillo / Flickr

Rovelló

Foto: Viquipèdia

Pinetell

Foto: Viquipèdia

Rossinyol

Foto: Viquipèdia

Fredolic

Foto: Viquipèdia

Carlet

Foto: Viquipèdia

Trompeta

Foto: Viquipèdia