Es diu Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar y Borbón, però el coneixeràs pel tercer nom, Froilán. És el més gran de la generació més jove de la Casa Reial espanyola i, a l’espera que la seva cosina Elionor accedeixi al tron -si ho fa-, tot apunta que seguirà sent el més mediàtic.

Froilán, fill de la infanta Elena i del seu exmarit, Jaime de Marichalar, arriba aquest dilluns a les 19 primaveres. Mai no ha passat desapercebut, tampoc de ben petit. I ara encara menys, des que fa just un any es va fer major d’edat... Tot seguit repassem els millors moments de Froilán.

La puntada de peu a la boda dels Reis

Froilán es va començar a guanyar la fama del més rebel entre els cosins Borbons a la boda de Felip i Letícia. Amb cinc anys, va propinar una puntada de peu a la seva cosina Victoria que van veure 25 milions de persones, l’audiència que va tenir el casament a TVE. Després de 13 anys, aquella puntada de peu no s'ha esborrat de la memòria de molts.

ANAR AL 00'17'' DEL VÍDEO

Froilán fa la figa a la premsa

Els retrets, millor si són discrets. Això havia de pensar el llavors petit Froilán quan va fer una dissimulada figa (una peineta) a la premsa. El fill de la infanta Elena tenia encara 11 anys, però l'enginy no li va impedir fer com si es gratés, per acabar enviant aquest curiós regal als periodistes.

Un tret al peu als 13 anys

Un altre dels episodis més recordats de Froilán és el del tret al peu.

El nebot de Felip VI es trobava a la finca paterna de Garray (Sòria), quan es va disparar al peu esquerre de forma accidental mentre feia pràctiques de tir. El pare, Jaime de Marichalar, va haver de comparèixer a la Guàrdia Civil perquè la llei no permet l’ús d’armes de foc als menors de 14 anys (a Froilán li faltaven tres mesos per arribar-hi). Finalment, la jutgessa va arxivar la causa.

familia reial al complet   gtres

La Família Reial al complet, l'any 2006. GTRES

De ‘tripitir’ 2n d’ESO, a la uni

Una de les coses que més ha sobtat de Froilán últimament és la seva curiosa evolució acadèmica.

El fill d’Elena va haver de cursar 2n de l'ESO en tres ocasions (dues a Espanya i la tercera als Estats Units) i, després d’això, en cosa de dos anys ha aprovat batxillerat i ja està llest per la universitat. Segons ha apuntat La Sexta, aquesta misteriosa evolució hauria estat gràcies al sistema escolar nord-americà de què forma part.

froilan graduacio 7

Blue Ridge Bible College

Froián marxa de les Amèriques, però ho fa per la porta gran: l’esbojarrada graduació del jove no ha deixat indiferent ningú a les xarxes.

froilan graduacio 8

Blue Ridge Bible College

La baralla en una discoteca

A Froilán li agrada la festa -res estrany per l’edat que té-, però li agrada tant que difícilment se salta una farra. En una ocasió, el passat mes de març, el gran de la tercera generació borbònica es va veure involucrat en una discussió. Froilán gairebé arriba a les mans amb un noi en una discoteca de Madrid. “Ten cuidadito”, és la frase lapidària que va dir aquell dia.

Guanya l'última batalla als seus pares

A Froilán li agrada batallar, sobretot si guanya. El fill de la infanta Elena estudiarà la carrera a Madrid (o com a mínim els dos primers anys d'aquesta). És una victòria davant dels seus pares, que volien que continués als Estats Units com havia fet pel batxillerat.

Amb tot, sembla que els amics i la noia que ha aparegut a la seva vida, Mar, fan que no es vulgui separar de la seva ciutat natal. La jove és descendent d’una de les famílies més riques d’Espanya, els propietaris de la marca d’embotits El Pozo. Tots dos ja no s'amaguen: els hem pogut veure junts en un concert a Madrid, o de vacances romàntiques a Eivissa.

FROILAN MAR NOVIA GTRES

GTRES

Froilán, una vida plena de hits... i això que acaba de fer tan sols 19 anys.