Seguretat a les platges

 

Quan arriba el bon temps cal prendre les mesures de seguretat adients per gaudir del mar i les platges. Per evitar ensurts cal seguir els següents consells.
Extremar les precaucions entre les 11 i les 16 hores, que és quan el sol és més fort.
No banyar-se si s'està cansat.
Vigilar els nens quan estiguin a l'aigua.
Fer cas dels socorristes.
Les banderes indiquen l'estat de la mar i tenen una simbologia com els semàfors:
Bandera verda: Bany lliure.
Bandera groga: Bany amb precaució.
Bandera vermella: Bany prohibit.
Davant d'una emergència, truqueu al 112, que funciona les 24 hores del dia i és gratuït.

Més informació: http://www.gencat.cat /seguretatplatges
 

Top Manta

Si compres al Top manta, no només compres un producte fals. Estàs fent una activitat il·legal sancionable fins a 2000€ i alimentes grups organitzats que es beneficien de no complir la llei. A més, estàs comprant productes sense controls de qualitat, estàs perjudicant l’activitat econòmica del nostre país i t’estàs perjudicant a tu mateix. No t’enganyis. No només compres un producte fals. Digues NO al Top Manta. Troba més informació a gencat.cat o trucant al 012.

112 Telèfon d’emergències

   

Tinc una emergència!

Davant d’una situació de risc urgent, truca al 112. Dóna les teves dades i avisaran als cossos d’emergència necessaris. El 112 és un servei gratuït que atén les peticions d’ajut de tot el territori català, les 24 hores al dia, els 365 dies l’any, en més de 50 idiomes. També pots descarregar-te l’aplicació gratuïta My 112, que localitza la trucada automàticament, i l’aplicació per a sordmuts, que permet trucar sense parlar. 112, la resposta a totes les emergències.

Síndic de greuges

Com ens pot ajudar el Síndic?

El Síndic de Greuges de Catalunya defensa els drets de les persones de forma gratuïta, independent i confidencial. La seva missió és vetllar perquè es garanteixin els drets de la Infància, de la gent gran, del medi ambient i de discriminació. També el dret de transparència i d’accés a la informació pública i de l’ús de la llengua, entre d’altres. Davant d’un problema, reclamar és sempre un acte de valentia i responsabilitat democràtica. El Síndic escolta la queixa, aconsella i resol de manera inapel·lable. Troba més informació a sindic.cat o trucant al 900 124 124.

Conducció i alcohol

El consum d'alcohol i drogues minva la nostra capacitat d'atenció al volant. Redueix la percepció de risc i ens porta a actituds temeràries.

Recorda que conduir requereix estats d'alerta i decisions ràpides.

Conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues està sancionat amb pèrdua de punts, multes econòmiques i fins i tot penes de presó.

Conduir és un acte de responsabilitat. Drogues i alcohol no són bons companys de viatge.

Més informació a: http://www.gencat.cat/conducciosegura

Patrimoni cultural

Sabies que part del nostre llegat cultural està reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat? L'art rupestre, Tàrraco, Poblet, les esglésies romàniques de la Vall de Boí, el Palau de la Música o l'obra de Gaudí.

La UNESCO també ha declarat Patrimoni Immaterial tradicions com la Patum de Berga o els castells. Entra a http://patrimoni.gencat.cat/ .  I tu, ja el coneixes?

Consells seguretat a la muntaya

 

Molts dels rescats i recerques de persones que fan els Bombers s'haurien pogut evitar tenint més respecte per la muntanya. Abans de sortir: informem-nos de les condicions meteorològiques, planifiquem bé la ruta, equipem-nos adequadament  i hidratem-nos sovint.

És important que anem acompanyats o que informem algú de la nostra activitat.

I en cas d'accident, truca al 112 

http://gencat.cat/seguretatmuntanya

INFORMACIÓ AL CIUTADÀ 012 informació de servei
INFORMACIÓ AL CIUTADÀ 012 informació de servei