De què parlem quan ens referim a superaliments?

El primer requisit, que l’aliment en qüestió sigui 100% natural i que, a més, tingui un gran potencial nutritiu.

Cal matisar que no es tracta d’una definició científica ni de productes miraculosos. Els superaliments -també coneguts com a superfood- a part de nodrir i desintoxicar el nostre cos, són ideals per prevenir o tractar malalties, mantenir-se en forma o reforçar el sistema immunitari.

A continuació, et presentem una sèrie de superaliments dels quals potser no coneixes totes les propietats.

El cacau

Una font d’antioxidants és el cacau. Aporta ferro i vitamina C i, a més, influeix en l’activació del cicle de benestar i la felicitat en el sistema nerviós. Gràcies al triptòfan i al magnesi, afavoreix el reg sanguini al cervell, preveu problemes cardíacs i és bo per a la memòria.

Pixabay

El cacau té l’avantatge que és molt fàcil d’introduir al nostre dia a dia, ja sigui amb iogurts, cereals o a les postres i pastissos.

La quinoa

Ideal per a esportistes i per mantenir-se en forma. La quinoa és una gran font de nutrients ja que conté els nous aminoàcids principals i és rica en minerals i fibra. Els seus beneficis són múltiples, com la recuperació muscular, enfortiment dels cabells i la seva influència en el desenvolupament cerebral.

Shutterstock

Pel fet de no tenir gluten, també es converteix en un aliment atractiu per als celíacs i diabètics, a més d’ajudar a reduir el sobrepès i el colesterol.

 

A photo posted by Nina ~ VEGAN (@ninabarwald) on

El Kiwi

Un dels superaliments més recomanats per aquells que volen perdre pes és el kiwi. Disminueix la sensació de gana després de menjar-lo. Es tracta d'un aliment diurètic, que gràcies al seu alt contingut en aigua, ens ajuda en la retenció de líquids i a la millora de la digestió.

A més, reforça el sistema immunitari i cobreix les nostres necessitats de vitamina C: un sol kiwi conté aproximadament 70 mil·ligrams, per bé que la quantitat diària recomanada és de 90 per als homes i de 80 per a les dones.

Les llavors de chía

El vegetal amb més contingut d’omega-3 són les llavors de chía, que també contenen calci, magnesi, fòsfor o potassi, entre d’altres.

Youtube

Ens ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, reduir el nivell de colesterol i a la coagulació de sang. És ideal per acompanyar les postres o com a complement de les amanides.

 

A photo posted by Isco Jimenez Ortega (@iscazo83) on

La síndria

Ben coneguda per tots, la síndria ens pot aportar segurament més beneficis dels que ens pensem. El seu alt contingut en vitamina A ens ajuda a tenir un bon manteniment dels ossos i les dents, a més de millorar la visió i evitar infeccions en l’aparell respiratori. El seu alt contingut en fibra també ajuda a eliminar elements tòxics del nostre organisme i a millorar la digestió.

 

A photo posted by tupachamama (@tu_pachamama) on

Aquests són només alguns dels superaliments que existeixen i que podem anar introduint a la nostra dieta per gaudir d'una vida més saludable.