Arriba la tardor i el fred, el dia s’escurça i hi ha paradetes de castanyes al carrer... què vol dir? Que és temps de Castanyada! Un dels aliments estrella per la celebració de la Castanyada són els moniatos. Tot i que la gran majoria associem aquest aliment només per aquesta festivitat, sapigueu que podem gaudir tota la tardor i fins a principis d’hivern de les seves propietats.

Què és el moniato?

El moniato és una planta originària dels tròpics de l’Amèrica Central. És un tubercle ric en hidrats de carboni complexos i sucres i no té greixos però si gairebé un 2% de proteïna (provitamina A, vitamina E i vitamina B9).

Quins beneficis ens aporta a l’organisme?

Entre d’altres, el consum de moniato, ajuda a depurar el fetge gràcies al contingut d’aminoàcid, té un efecte preventiu del càncer, protegeix la salut de la vista i la pell gràcies al seu contingut en vitamina A i E i és hidratant pel sistema digestiu perquè el moniato està format per un 70% d’aigua.

Perquè pugueu gaudir del moniato i les seves propietats us portem tres receptes fàcils per introduir-lo a les vostres dietes.

TIMBAL DE MONIATO AMB BOLETS, BOTIFARRA I OU

Els timbals són populars en diferents cultures, ja que és un plat que permet moltes variacions i accepta molts ingredients. En aquest cas, us proposem un timbal de moniato i bolets amb botifarra i ou. És una recepta fàcil, molt complerta i els ingredients els podeu trobar a qualsevol supermercat. Perquè intenteu cuinar aquest plat a casa vostra, no us perdeu aquest vídeo.

NYOQUIS DE MONIATO

Els nyoquis (gnocchi en italà) és un plat molt important en la cuina italiana i són un tipus de trossets de massa cuinada, majoritàriament a base de patata. Però la recepta que us recomanem és amb una petita variació: nyoquis de moniato. És un plat ric en hidrats de carboni i pot estar acompanyat de diferents salses, com per exemple, salsa de roquefort, salsa pesto i salsa de tomàquet. Perquè pugueu realitzar aquest plat us proposem aquest vídeo.

PA DE PESSIC DE MONIATO

Els postres per excel·lència  a qualsevol casa és un bon pa de pessic. Existeixen moltes varietats tantes com ingredients: podem fer-ne un de xocolata, de llimona, amb melmelada, amb nous, de pastanaga... Però el que us portem és el pa de pessic de moniato. Fàcil, ràpid i una bona opció perquè els més petits i els més grans de la família prenguin moniato. Perquè pugueu seguir els passos per a preparar el pa de pessic us deixem amb aquest vídeo. 

Qui s'anima a provar aquestes receptes i sorprendre els de casa?