Els regals estrella que triomfen entre les cartes dels més tecnològics són els 'smartwatch' o polseres intel·ligents, mòbilstauletes i ninots connectats a internet. Molts d'aquests estan dissenyats per a nens des dels 3 fins als 8 anys... tot i que tenen prestacions com la càmera de fotos, alhora que serveis de transferència de dades, la combinació dels quals pot resultar perillosa.

El disseny de dispositius 3.0 per a nens cada vegada és més gran i provoca l'augment de la seva demanda, tot i que moltes vegades no estan adequadament protegits i necessiten la supervisió d'un adult durant el seu ús. Per aquest motiu, Always On, companyia especialitzada en protecció digital, adverteix sobre la precocitat amb la qual els menors adquireixen aquest tipus de dispositius tecnològics i aconsella sobre la necessitat d'aplicar mesures de ciberseguretat.

Els 'smartwatches' o polseres intel·ligents dissenyades per a nens tenen utilitats com càmera i transferència de dades. Combinació perillosa si es manipula sense supervisió d'un adult ja que aquestes fotografies poden ser interceptades per un tercer i acabar a la xarxa.

Pixabay

Els mòbils i tauletes són dispositius que solen comprar-se en la seva versió convencional, en la majoria d'ocasions no s'adquireixen adequadament per a nens. Les unitats dissenyades per a adults no estan programades per al correcte ús dels menors.

Always On adverteix que és important fer comprovacions en els cercadors perquè en tot moment estigui activat el control parental, la restricció de recerques i l'accés a contingut adult; així com la importància de la instal·lació d'antivirus i sistemes de protecció contra espionatge o accés de tercers a la xarxa wifi o al dispositiu.

La nova moda d'internet de les joguines, ninots que tenen connexió, funcionen amb reconeixement de veu i s'enllacen a través de bluetooth a una aplicació mitjançant la qual es controlen els diàlegs i activitats que realitza el nen amb la joguina. S'han detectat vulnerabilitats per les quals es pot accedir al control remot de la joguina per part d'un tercer que podria comunicar-se amb el menor i obtenir informació.

Amb aquestes mesures, es pretén conscienciar sobre la importància que els pares adverteixin, previnguin i instrueixin els seus fills i familiars sobre els perills d'un ús inadequat de dispositius i aparells connectats a internet.