Whatsapp farà un dels salts més importants de la seva història. El servei de missatgeria instantània complirà un dels desitjos dels seus usuaris: permetrà esborrar els comentaris una vegada els missatges ja s'hagin enviat.

Fa diversos mesos que l'aplicació de missatgeria, que ja havia anunciat que estava treballant en aquesta possibilitat, estrenarà aviat aquesta nova funcionalitat. Ara, després d'aquest temps, tot està preparat per fer el salt.

Encara que Whatsapp no ha desvelat encara alguns detalls clau com la data de l'estrena, sí que ha assenyalat les versions que seran compatibles i altres característiques essencials, com el temps disponible per esborrar un missatge.

Cinc minuts per esborrar-lo

Per primera vegada, enviar un missatge a un destinatari o a un grup equivocat ja no serà una decisió irreversible, sinó que els usuaris tindran fins a cinc minuts per solucionar l'embolic i rectificar.

No obstant això, cal estar alerta a la lletra petita del canvi. Es podran eliminar els missatges, sí; però el destinatari rebrà una alerta que l'informarà que l'esmentat missatge "ha estat eliminat". Això sens dubte podrà generar polèmica amb la parella, els amics o la família.

Com esborrar el missatge

Als dispositius Android n'hi haurà prou amb prémer sobre el missatge en qüestió i després sobre el botó Menú i allà Recuperar. Els propietaris del iPhone recorreran a un procediment semblant: n'hi haurà prou amb prémer sobre el missatge i després a Recuperar.

Qui podrà rectificar

Whatsapp ha assenyalat que aquest servei estarà disponible tant en grups com en xats individuals. Així mateix, serà una opció disponible per a les versions Android, iOS i Windows Phone. Ara bé, el principal problema és que només estarà disponible quan ambdós interlocutors es trobin utilitzant l'última versió de l'aplicació.