Ja han passat sis mesos des que Samsung va retirar els mòbils Galaxy Note 7 de la circulació, i ara la companyia sud-coreana anuncia el retorn d’aquest dispositiu millorat. La retirada es va fer perquè molts particulars van denunciar que els dispositius es cremaven durant la càrrega. Hi va haver diversos accidents, un dels més sonats, el d’un home de Florida que va denunciar l’empresa al·legant greus cremades a causa de l’explosió del seu mòbil que duia a la butxaca davantera dels pantalons.

Ara el Galaxy Note 7 ha tornat. Ho fa com a part d’un programa de reciclatge de Samsung que recondicionarà alguns dels mòbils antics retirats per comercialitzar-los de nou.  Pel que fa a la bateria, la principal tara del terminal antic, han anunciat que serà de menor amperatge per evitar possibles accidents.

Samsung vol que aquest nou model respecti el medi ambient, i per tant, els equips que no es trobin aptes per la reutilització, es desmuntaran per poder aprofitar peces soltes. De la mateixa manera que es farà amb alguns materials, com els metalls preciosos (coure, níquel, or i plata), que requereixen de la intervenció d'una empresa especialitzada en la seva extracció, amb mètodes respectuosos.

La companyia ha emès el comunicat on s’explica aquest procés només dos dies abans d’anunciar el seu Galaxy S8 a diferents llocs del món. Pel que fa al Galaxy 7 encara no s’ha detallat la data en que tornarà a sortir a la venda.