El mes de novembre s'ha convertit en un mes d'ofertes i rebaixes. Primer va ser el "Black Friday", després va arribar el "Cyber Monday" i ara es popularitza el dia 11 de l'11, el "Dia dels solters". Tots són dies en els què grans portals de venda online com Ebay o Amazon llancen sucoses ofertes per seduir els compradors nadalencs més previsors.

Què és el "Dia dels solters"?

"Forever alone". Solter per sempre. Sol. Un. 11 de l'11. El "Dia dels solters" ha nascut a la Xina i en poc més d'una dècada s'ha convertit en un fenomen global que exhibeix xifres d'infart. L'origen de l'invent ens porta a la Universitat de Nanjing on alguns dels seus estudiants van decidir que l'onze de novembre (11 de l'11) era un bona data per celebrar la solteria en un país en el qual el 2020 s'espera que hi hagi 30 milions més d'homes que dones buscant parella.

On puc trobar les millors ofertes de l'11 de l'11?

Davant de tal problemàtica a la Xina s'ha optat per la numerologia, bon humor i millors ofertes un dia que gegants de la venda online com AliExpress o Alibaba apadrinen cada any amb sucoses ofertes. Tant és així que el web espanyol de AliExpress ja publicita aquesta jornada com "les rebaixes més importants del món" mentre ofereix rellotges, aparells de música, roba i complements amb descomptes de fins al 50%.

Paral·lelament, Ebay -un altre gran empori de la venda digital nord-americana- també ha sucumbit a aquesta nova tradició de segell asiàtic ometent el concepte de la solteria i substituint-lo per la idea de "la compra feliç". No obstant això, el portal reivindica la simbologia del número 11, que a la Xina es veu com un arbre sense fulles que representa les persones que no volen casar-se.

people 2595833 1920

Al nostre país la cadena de botigues d'electrònica Worten ofereix un formulari als seus clients amb què pretén reunir la parella més "compatible tecnològicament" per premiar-la, així mateix, prepara també una bateria d'ofertes i rebaixes per reivindicar aquest dia als seus establiments.

Per la seva part, el web de Alibabaté un gran rellotge que durant dies ha comptat els minuts que quedaven per a l'inici aquest dia dels cors solitaris, que a la Xina s'amenitza amb grans cites a cegues en grup, però que en occident es veu com una nova oportunitat per comprar gangues aprofitant tradicions estrangeres que cada vegada sentim més com a pròpies.

iPhoneX Apple
Tecnològia Què ofereix un smartphone de més de 1.000 euros? Daniel López Pérez
Pantalla 4k samsung
Tecnològia Les raons per fer el salt al 4 K es multipliquen Daniel López Pérez