Apple ha presentat el nou iPhone X, que podrà ser adquirit a partir del 3 de novembre per 1.159 euros com a mínim. El nou terminal destaca per la reducció dels marges de la pantalla a mínims, l'eliminació del seu botó frontal i l'aposta pel reconeixement facial.

La presentació, duta a terme ahir al Teatre Steve Jobs de Cupertino, seu d’Apple, va destacar els punts forts del nou terminal, que comptarà amb les novetats d’un avançat reconeixement facial, resistència a l’aigua i la pols i una gamma de preus que oscil·larà entre els 1.159 euros per a la versió de 64 gigues i 1.329 per a la de 256. Tot i que es podrà comprar a partir del 3 de novembre, el 27 d’octubre ja es podrà reservar.

Així mateix, el nou iPhone ja no tindrà botó físic frontal, ja que la pantalla ocuparà tota la façana del terminal, exceptuant la part central del marge superior, on hi seguirà havent l’altaveu per a les trucades i la càmera frontal, que augmenta la seva resolució fins els 7MP.

Pel que fa a la potència de l’eina, comptarà amb una memòria RAM de 3GB, un processador Apple A11 Bionic de 6 nuclis, una resolució de 2436x1125 píxels i una càmera de 12MP.

Per altra banda, les dimensions del nou mòbil són: 5,8 polzades, 143,6 mm d’alçada, 70mm d’amplada i 8mm de gruix, amb un pes de 174 grams.

A més, l’iPhone X serà resistent a l’aigua, adoptant així una tecnologia que ha singularitzat alguns dels seus competidors, i gaudirà d’una pantalla que, segons Apple, serà la més resistent que s’hagi usat fins ara.

Una de les altres idiosincràsies d’aquest nou model d’iPhone és el “reconeixement facial revolucionari” que presenten des de Cupertino. El desbloqueig del mòbil, que fins ara es feia amb el botó que ha desaparegut en el nou model, s’aconseguirà gràcies a Face ID. Aquest sistema elaborarà una simulació de la teva fisonomia facial detectant 30.000 punts per elaborar el que Apple anomena “mapa de profunditat de la teva cara” i et servirà, a banda de per desbloquejar el mòbil, per executar el sistema de pagament mòbil Apple Pay.

Pel que fa a la bateria, incorporarà la funció de càrrega inalàmbrica i de càrrega ràpida i permetrà 12h seguides de navegació per internet. Encara se’n desconeixen els Mah exactes.

iPhone 8 i iPhone 8 Plus

iPhone 8

Durant la conferència oferta per Apple a Cupertino, també es van anunciar els nous iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Aquests podran reservar-se el 15 de setembre i comprar-se el 22 de setembre, des de 809 i 919 euros respectivament.

L’iPhone 8 comptarà amb una memòria RAM de 2GB; 4,7 polzades; un processador Apple A11 Bionic i resistència a l’aigua i la pols. A diferència de l’iPhone X, aquest iPhone 8 sí que mantindrà el botó frontal.

Pel que fa a l’iPhone 8 Plus, gaudirà de 5,5 polzades i 3GB de memòria RAM, així com de dues càmeres principals de 12MP i estabilitzador d’imatge.